Четвъртата по големина банка в САЩ обяви, че ще разработи своя собствена криптовалута

в Крипто
Loading...

Четвъртата по големина банка в САЩ обяви, че ще разработи своя собствена криптовалута за международни преводи през 2020 г. В прессъобщение от 17-ти септември Wells Fargo  заяви, че новата им платформа за преводи ще формира международна платежна мрежа въз основа на това, което се описва като “технология на разпределен леджър” (DLT).

Плащанията ще работят с помощта на специална платформа и актив, наречен “Wells Fargo Digital Cash”.

Обвързана с щатския долар, концепцията ще премине тест за вътрешни преводи в рамките на следващата година, казва банката. В бъдеще много приложения ще използват платформата като своя основа.

Вярваме, че DLT има потенциал за различни случаи на употреба и имаме енергия да предприемем тази значителна стъпка в прилагането на технологията в банкирането по материален и мащабируем начин”, коментира в пресата “Lisa Frazier”, ръководител на групата за иновации на банката.

Wells Fargo Digital Cash има потенциала да даде възможност на Wells Fargo да премахне бариерите пред финансовите взаимодействия в реално време от множество акаунти на множество пазари по целия свят.

По този начин Wells Fargo следва най-голямата банка в САЩ, JPMorgan Chase, при пускането на цифрова валута като решение на промените в световната финансова сфера.

Характерна черта и за двете банки е позицията им към децентрализираните криптовалути. В различни моменти ръководителите издадоха предупреждения за предполагаемата опасност от използването на иновации извън контрола на финансовата система, основана на фиатни валути.

През юли Wells Fargo привлече внимание, след като потвърди, че отказва да разреши на местните банкови клиенти да извършват транзакции, свързани с криптовалути.

За съжаление, Wells Fargo не позволява транзакции, включващи криптовалути”, пише официално лице в социалните медии по това време.

Сега тонът подсказва, че цифровизацията на плащанията е нещо, което банкирането трябва да приеме.

В резултат на увеличаващата се дигитализация на банковите услуги в световен мащаб, виждаме нарастващо търсене за по-нататъшно намаляване на триенето по отношение на традиционните граници и днешната технология ни поставя в силна позиция да го направим“, казва Фрейзър.

Съобщението идва, тъй като правителствата и централните банки продължават да чертаят какви итерации на криптовалутата са условно приемливи.

Дигиталната валута Libra на Facebook също се очаква да бъде пусната през втората половина на 2020 г.

Cryptodnes. bg

Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби

Последни от Крипто

Отиди Горе