Черната овца на Европа

в БЪЛГАРИЯ

България е единствената европейска страна, в която днешната (съботната) борсова цена на електроенергията расте в сравнение с вчерашната (петъчната). Във всички останали страни на континента тя пада. Ето вижте (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Това, естествено се прави нарочно, манипулативно, престъпно и спекулативно. За да се оправдае необоснованото поскъпване на тока за битовите потребители от 1-ви юли, макар и да не е само за това, но то е водещото. Преди 6 дни в мрежата беше включен блок №5 на АЕЦ-а, след ремонт и презареждане. Сега и двата блока работят над 100%. Няма ръст на потреблението, а има спад на износа.

Другото направление, по което се работи още по-усилено ви показах вчера в „Становище до Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)„.

И за капак, когато жертвите не се вълнуват от собственото им ограбване политико-медийно-енерГЕПИйната мафия си развява байряка.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)