Цветанов: «Русия ще се намеси в изборите в България»

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Русия ще се намеси в изборите в България, убеден е председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

„Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, каза още председателят на депутатската група на ГЕРБ.

На въпрос, ако случаят с Емилиян Гебрев набъбне до скандали и ако бъдат представени доказателства от службите ни, че руският агент е свързан с отравянето на Гебрев и Скрипал, дали ще се стигне до изгонването на руски дипломати, Цветанов отговори:

Имам една моя лична позиция, но не бих искал да я коментирам, защото представлявам парламентарна група. В тази посока ще се въздържа от коментар. Споделял съм всички мои виждания с премиера и хора, които имат отношение“, заяви Цветанов.

„Имаме противодействие на Русия. Това са хората, които подкрепят всичко това, което е за дестабилизация на Балканите“, каза той по адрес на БСП.

„Аз съм убеден, че компетентните органи ще си свършат своята работа. Когато те излязат и кажат това, което те са установили, можем да го коментираме. Дотогава всичко това е една пропаганда за дестабилизация на държавата. А тя стои изключително добре в международен план“.

Цветанов не изключва възможността Венецуела действително да се е опитвала да изнася държавни пари към България.

„Когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите. Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото“, допълни той по повод ситуацията във Венецуела. News Front

П.П. Кога се е намесвала и защо да се намесва, папагал загубен?! Цветан Цветанов – възпитаник, а по – късно и патрон на помощното училище в град Вършец!