Хотелска верига в Испания изпробва биткойн разплащания

в ПО СВЕТА

Casual Hoteles стартира пилот за тестване на клиентските плащания в Биткойн. Веригата управлява хотели в цяла Испания, включително в Мадрид, Валенсия, Лисабон и Сан Себастиан. Пилотът ще започне в хотел Casual Málaga del Mar под ръководството на блокчейн проекта на компанията.

Хотелската верига се опитва да достигне до технологичните и модерни клиенти, които търсят настаняване от висок клас на достъпни цени. Експериментирайки с Биткойн, както и с Amazon Pay, веригата може да се хареса на “дигиталните номади”, които все повече използват мобилни устройства и дигитални релси за за извършване на бизнес и извършване на плащания.

Има няколко възможности за клиенти, които искат да използват Биткойн. Те могат да сканират QR код, предоставен в рецепцията на хотела и на уебсайта на хотела, или да изтеглят код за плащане в евро чрез WhatsApp, което ще им позволи да използват сметка в BitPay, за да обработят плащането, като извадят своя Биткойн и уредят транзакцията в евро.

Oт хотелът казват, че са фокусирани върху обратната връзка с клиентите и най-новите технологични тенденции, така че да може да се хареса на съвременните пътници в движение.

“Casual Hoteles се ангажира с взаимоотношенията с клиентите си и други групи по интереси, основани на активното слушане на пазара и последователното генериране на добавена стойност, с цел да предвиди техните нужди, да надмине техните очаквания и да създаде нови формули за рентабилност на туризма.”

Дигиталните фенове са сегмент на глобалните тенденции. Те подхранват краткосрочни престои в хотели и разширяват съвместни мрежи като Roam и Unsettled. Традиционните хотели все по-често се конкурират с мрежи, които позволяват на често пътуващите да подпишат един лизинг и след това да се разхождат из целия свят, като споделят общи жилищни помещения на различни места.

Според “Digital Nomadism: A Rising Trend”, изследователски доклад от 2018, издаден от MBO Partners и Emergent Research, 4,8 милиона американци казват, че живеят номадската мечта за изхвърляне на офис бюротo и забравяне за фиксирано местоположение.

Очаква се този брой да нарасне, тъй като 27% от традиционните работници в САЩ казват, че „биха могли“ да се дигитализират в рамките на следващите две до три години, за да могат да използват лаптопите си, за да останат свързани или да работят в чужбина, докато пътуват по света.

За да привлече обикалящи работници и тези, които налагат крипто трендовете, които растат в дигитална икономика, Casual Hotels очаква внедряването на пилотната си програма за Биткойн до останалите хотелски локации. Cryptodnes.bg