Хакнаха крипто портфейл с $10 милиона

в Крипто
Loading...

Хакнаха крипто портфейл за приблизително $10 милиона в XRP

Крипто портфейлът GateHub беше хакнат за почти $10 милиона. Това се е случило поне според предварителното изявление на платформата.

Нещо повече, тази хакерска атака засяга около 100 XRP Ledger портфейла на GateHub.

Хакът на GateHub бе сигнализиран от потребителите на платформата.

Според предварителното изявление на GateHub, сайтът е уведомен от членове на общността и клиенти относно нередности в XRP Ledger портфейлите.

Въпреки че платформата на портфейла не успя да идентифицира каквото и да е „действие или пропуск от тяхна страна, което може да позволи тази очевидна кражба“, сайтът все пак вече се извини на всички засегнати потребители. Освен това, платформата се ангажира да разкрие причината за възникналия проблем.

Разследването на компанията разкри, че редица API повиквания са дошли от малък брой IP адреси. Оттук следва подозрението, че това е начинът, по който е извършена атаката. По-конкретно, може да се покаже как хакерите са получили достъп до криптираните ключове. Въпреки това, GateHub все още не са изготвили официален доклад за хака.

Един от потребителите Томас Силкяер – който предупреди GateHub за нарушението на сигурността – наскоро публикува доклад за него. Там се отбеляза, че GateHub се заемат с проучването на проблема на 1 юни.

На 1 юни ни съобщиха за кражба на 201 000 XRP и веднага започна разследване. Оказа се, че ограбената сметка се управлява чрез Gatehub.net и че престъпният акаунт (r9do2Ar8k64NxgLD6oJoywaxQhUS57Ck8k) е откраднал значителни суми от няколко други XRP акаунта, като вероятно и те се управляват чрез Gatehub.net.

GateHub няма да публикува официално заключение преди приключване на разследването

Освен това Силкяер предполага, че досега са засегнати от около 80 до 90 жертви. Говори се, че близо 23,200,000 XRP са откраднати, което е приблизително $9,5 милиона. Освен това около 13,100,000 XRP – или $5,37 милиона – вече са “изпрани” от злосторниците.

Хакът на GateHub е сериозен случай за нарушаване на сигурността. Компанията, която предлага услуги за съхранение на криптовалути, все още провежда разследване, което им пречи да публикуват официални заключения. Фактът обаче, че по-голямата част от средствата вече са били изпрани, предполага, че може да се окажат трудни за възстановяване.

Това следва случая от преди няколко седмици, когато Binance се сблъска с подобен хак за 7000 биткойна. Преди това беше борсата за криптовалути Bithumb, от която бяха откраднати $13 милиона в EOS токени. Cryptodnes. bg


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Последни от Крипто

Отиди Горе