Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Хакери използват имейли на Microsoft за да крадат крипто

в Крипто
Loading...

При влошаващите се новини за потребителите на имейл услуги на Microsoft като Outlook, Hotmail и MSN, няколко притежатели на криптовалути, засегнати от неотдавнашен хакер, твърдят, че отговорниците за хака са откраднали криптото им, както е докладвано от Motherboard на Vice на 29 април.

Една от жертвите твърди, че на холандски технологичен форум е загубил малко над 1 биткойн (BTC) или почти $5,400, когато хакерите са използвали неговия имейл акаунт, за да възстановят паролата си и да получат достъп до неговия акаунт на Kraken на 31 март. Няколко потребители на Reddit свидетелстват за подобен опит.

Според Microsoft, първоначалното нарушение се случва между 1 януари и 28 март тази година, макар че според други може да е удължено с шест месеца. Хакерите достигнаха потребителски имейли чрез акаунт на агент за поддръжка на Microsoft.

Първоначалното изявление на електронната поща на Microsoft за засегнатите потребители ги увери, че хакерите са имали достъп до метаданни за имейли като контактите, „но не и съдържанието на имейли или прикачени файлове“.

Два дни по-късно обаче се появиха доклади, че хакерите наистина успяват да прочетат съдържанието на имейлите.

Microsoft все още не са отговорили на последната ескалация на това нарушение на сигурността.

Това се случва само седмица след като независими оценители на сигурността докладват за „блокчейн крадец“, който е откраднал милиони в етер, като отгатва слаби частни ключове, както и непрестанното отричане на Coinbene за загуби над $100 милиона от хака през март. Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе