Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

«Формула на безсмъртието»: как да доживеем до 200 години (уникална система на Борис Болотов за здраве и дълголетие)

в Любопитно
Loading...

Борис Болото е роден на 30 ноември 1930 г. в село Глотовка, Уляновска област. Животът му е труден и сложен; но неслучайно днес го наричат „украинския Сахаров”; Болотов има дълбоки енциклопедични знания и уникално мислене, служи си с вселенски категории, разбира микросветовете до клетъчно ниво. Неговите идеи са новаторски, но в Съветския съюз, в научната общност го отричат. Безкрайно дълъг е списъкът с изобретенията му. Едно от главните направления в дейността му е лечителството.

Основните идеи на Болотов по въпросите на храненето могат да се изведат в следните положения:

1. Трябва да се увеличи количеството на младите клетки спрямо старите клетки, което зависи от изработването на стомашни ензими в стомаха – пепсини, които се разнасят из организма чрез кръвта и преработват старите и повредени клетки (в това число и раковите);

2. Важно е да се консумират непременно продукти, които съдържат достатъчно количество целулоза, за да се стимулира перисталтиката на целия стомашно-чревен тракт;

3. Трябва редовно да се почиства организма от шлаката с помощта на безопасни киселини (достатъчно количество осолени и ферментирали плодове и зеленчуци);

4. При преобразуването на шлаката в сол, важна роля играе кислородът, достатъчно количество кислород организмът трябва да получава чрез физическа активност;

5. Извеждането на солта от организма се осъществява чрез соковете на разтварящи солта растения (корени от магданоз, целина, хрян, листа жълтурче, блатниче, ряпа);

6. Създадената от Болотов технология за групи растения, приготвени по специална рецептура може да изтегля от стените на стомаха и луковицата на дванадесетопръстника метали (в това число и радионуклиди и тежки метали), канцерогенни вещества и свободни радикали;

7. Един от щадящите методи за очистване на организма е постът.

Днес може би човечеството е на прага на своето най-голямо откритие. Откритие, след което човекът ще може да живее без болести най-малко 200 години. За много х ора това сигурно ще прозвучи абсурдно и глупаво, но не така мисли академикът от Руската академия на науките Борис Болотов. Той описва по един достъпен начин как човешкият живот би могъл да се удължи значително. За чудото, наречено дълголетие, а защо не и безсмъртие, Болотов не разчита на извънземни сили, а само на скритите резерви в човешкия организъм. Откритието на учения се състои в това, че е напълно възможно старите и “уморени” клетки на организма да се заменят с млади, боеспособни клетки-лидери, които ще подмладят човека и ще го избавят от всички болести, включително и от рак.

Като всичко гениално, откритието на Болотов не изисква кой знае какви усилия. Не е необходима нито апаратура-чудо, нито клиники и полкове от лекари. Необходимо е само познание, желание и … най-обикновена кухня.

ПРАВИЛО ВТОРО:
ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ШЛАКИТЕ В СОЛИ

В организма се натрупват много соли – най-вече в бъбреците, в пикочния мехур, съединителната тъкан, жлъчните пътища, костите, съдовете. За организма са особено опасни шлаките, които се образуват в резултат от окислителните процеси. Всичките клетки в организма без изключение са в контакт с кислорода (всичките части на съединителните тъкани). Така този полезен процес на окисление се съпровожда и с вредни окислителни процеси. Тези процеси водят до окисление на съединителните тъкани и образуването на шлаки.

За да се спаси организмът от шлаките, които увреждат съединителните тъкани е необходимо върху шлаките да се въздейства с киселини.

Солите в съдовете и междуклетъчното пространство. Киселините помагат те да се изведат от организма

Киселинно въздействие може да се оказва и върху солите, които се натрупват в съдовете и в междуклетъчните пространства. Такава сол е хидроксилапатитът (неорганичен калциево-фосфорен апатит, който специалистите наричат “минерал на смъртта”. За по-опростено ще го наричаме “минерала ХФ” (хидроксилен фосфат). “Минералът ХФ” е особено вреден при съдови заболявания. Той причинява възпалението на съдовете, микрофлебитите, тромбофлебитите, инсултите, склерозите, трофическите язви, парезите и др.

Ако в организма се вкарат безопасни киселини, много соли, включително и “минералът ХФ”, ще се изведат от организма, тъй като са лесноразтворими в много киселини.

Арсеналът от киселини е огромен, изборът е много широк. Едни от най-полезните киселини се получават от микроогранизми от животински произход в киселинна среда. Необходимо е да се използват ферментационните процеси в киселинна и безкислородна среда. За превръщането на шлаките в соли се препоръчват кислородните ферментационни процеси, т.е. оцетите. В тази група влиза и самият оцет СН5СООН. Чрез тези процеси природата показва чудното си свойство, когато кислородът, от една страна, стимулира образуването на шлаки, но от друга, подпомага ферментацията, чиито продукти превръщат шлаките в соли.

Болотов оценява ролята на киселините, които се образуват в резултат на кислородното ферментиране на клетки от животински произход и препоръчва киселините, които се съдържат в плодовете и зеленчуците – аскорбинова, палмитинова, стеаринова, лимонена, млечна, никотинова, въглена, гроздова, мравчена киселина и др. Могат да се употребяват мариновани краставици, домати, зеле, цвекло, моркови, лук, чесън, ябълки, както и сокове, бира, вино, млечнокисели продукти. Плодовите оцети също са подходящи за борба с шлаките и солите на ХФ.

Но всеки човешки орган е приспобен да използва свои киселини. Затова трябва да се използва колкото може по-голямо разнообразие от тях. Плодовите оцети е желателно да се използват с кисело мляко. За тази цел е удобно оцетът (по една чаена лъжичка, може и супена лъжица) да се разтваря в една чаша кисело мляко, като се добави една чаена лъжичка мед. Сместа се изяжда по време на хранене веднъж на ден.

Болотов препоръчва да се добавя оцет и в чая, и в кафето, в супите и бульоните.

Лечителят дава и един съвет: когато се употребяват кисели хранителни продукти, не е желателно да се използват растителни масла, които имат силно жлъчегонни свойства и забавят процесите на превръщането на шлаките в соли.

В това време храната трябва да бъде предимно месна или рибна. Могат да се употребяват яйца, гъби. Ястията от месо или риба е желателно да бъдат първи, за да не отслабят действието на жлъчните ферменти. Супи, боршове, бульони и др. е желателно да се употребяват след месните или рибните ястия.

Щипка сол на езика след хранене

Сред напътствията на Борис Болотов е и правилото за солта на езика след хранене. То важи и за времето, когато сме употребявали чайове, компоти и др. Солта предизвиква допълнителна реакция в стомаха за производството на стомашни сокове, богати на солна киселна. Солната киселина, както и другите киселини, превръщат шлаките в соли, а “минералът ХФ” под действието на солната киселина се разтваря и се извежда от организма.

При употребата на киселини солите частично се извеждат с урината, друга част остава в организма. Неразтворимите в организма соли трябва да бъдат изведени. (Това е предметът на на третото правило.)

При изпълнението на второто правило е важно да се отчете фактът, че шлаките не могат изведнъж да се превърнат в в соли. Причината е в това, че киселините или алкалите попадат там, където са шлаките или “минералът ХФ”.

Болотов препоръчва, когато извършваме тази процедура, да се занимаваме с физическа работа, упражнения, масаж, които стимулират движението на кръвта и помагат при превръщането на шлаките в соли.

Рецепта за извеждане на соли от организма:

10 кг черна ряпа се почиства и измива (кората не се бели) и се прави сок (получава се около три литра). Сокът се държи в хладилник, а меката част на ряпата се смесва с мед (в краен случай със захар) в пропорция: на един килограм мека част – 300 г мед или 500 г захар. Сместа се държи в буркани, плътно напълнени до горе. Сокът от ряпата се пие по една чаена лъжичка един час след ядене. Ако няма болки в черния дроб, дозата може да се увеличава постепенно до една супена лъжица, след това – до две, и накрая до половин чаша. Сокът от черна ряпа е силно жлъчегонен продукт. Ако в жлъчните пътища има много соли (минерали), преминаването на жлъчката се затруднява и човек усеща болка в черния дроб. Когато болката е силна, в областта на черния дроб може да се сложи грейка. Ако болката е търпима, процедурата продължава, докато сокът от черна ряпа свърши. Обикновено се усеща болка само в началото на лечението, а след това процесите се нормализират.

Солите излизат незабелязано, но ефектът от извеждането им е огромен. Когато болният се подлага на посочената процедура, трябва да спазва диета: да збягва пикантните и киселите продукти. Когато сокът свърши, започва да се употребява вътрешната част от ряпата, която в това време вече е вкиснала. Пюрето се приема по време на хранене – по 1-3 супени лъжици, докато свърши. Тази процедура е изключително важна за укрепване на организма, особено за дихателните пътища и сърдечно-съдовата система. Солите разтваря отлично и сок от корени магданоз, цикория, хрян, ряпа, гулия.

Търсете книгата на издателство PACПEP «Формула на безсмъртието. Как да доживеем до 200 години»

ПО ТЕМАТА

Ли Чинг Юн – разкрива тайните си към дълголетието преди да умре на възраст 256 год.

Всички хора имат естествен ресурс за живот от 1400 години

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе