Фейкът лъвове – животни

в България
Loading...

 

Не само в социалните мрежи, но и по форумите се разпространява поредния фейк. Той е с повод мача с Англия. Най-тиражният им вестник “Сън” сложил в заглавието си “Лъвове – 6, животни – 0”. (давам снимка)

Това е фейк. Лъжа!
Давам скрийншот от страницата на истинския вестник “Сън”, за да видите истината.

Родният фейк е сътворен от “Гъдел нюз” – блог за “новинарски фентъзи”, както пише на сайта му – т.е. за измислици. Мотото му е “Не се връзвайте! Забавлявайте се!”.
(и от него давам скийншот)

Не е обаче за забавление, че редица родни медии, вкл. и титулувани като “авторитетни” го препечатаха и коментираха, взимайки го съвсем на сериозно.(давам един скрийншот за пример).
Не е за забавление, че маса хора се връзват, вкл. и двама в коментари под долния ми пост за мача. Не е за забавление, че родни експерти, че дори и политици също се вързаха.

Има обяснение за този фейк – деградацията на българската журналистика, която е несравнимо по-голяма от тази на футбола ни. Повсеместната неграмотност на колегите ми. Примитивизма на общественото съзнание и мнение у нас.

Възможно е и да е пропагандна акция срещу лошия “Запад”, но засега аз предпочитам да се въздържа от влизане в дебрите на конспирациите.

****************************************
УЕФА стартира наказателна процедура във връзка с мача.
БФС ще отговаря за:
– нарушение на чл. 14 от дисциплинарния правилник (прояви на расизъм);
– хвърляне на предмети (чл. 16)
– прекъсване на националния хим (чл. 16)
– повторения на голям екран (чл. 42 от правилника за безопасност и сигурност)

Английската асоциация ще отговаря за:
– прекъсване на националния химн по посочения чл. 16;
– недостатъчна бройка на стюардите при гостуване (по посочения вече чл. 42)

СЦЕНАРИЯ НА ЕДНА ДРЕБНА ХИБРИДКА
След като разобличих сензацията с фалшивото заглавие и дадох линк към копие на хартиения “Сън” (което беше последен аргумент на фейкзащитниците), няколко от тях – Александър Топузов, Момчил Стефанов, Минко Ангелов, позовавайки се един на друг, извадиха ново двадесет – някаква вътрешна страница на „Сън”. Да, ама не…

1.
В началото фалшивката сочеше в. „Сън”, без да конкретизира къде и как в изданието е поместено скандалното заглавие. Когато дадох неопровержими доказателства, че не е вестник „Сън”, се каза – да, не е Интернет-версията, а хартиения му вариант.

Когато дадох голямото заглавие за мача (репортажът започва от стр. 1 и завършва (запомнете това!!!) на ПОСЛЕДНАТА СТРАНИЦА НА ХАРТИЕНИЯ ВЕСТНИК се извади аргументът – вътрешна страница е на вестника. Въобще след всяко мое доказателство, което няма как да се опровергае, версията се променя.

2.
Прави ли ви нещо впечатление? Ами да!
На този нов фейк картинката се различава от предишния – в новия заглавието се разпростира през две страници, в стария фейк е на една, в новия фейк заглавието животните-лъвове е на един ред, в стария фейк – на два. И т.н., и т.н.

Е, какво ще кажат тези, които ме опровергаваха с пяна на уста?
Защото сега, без да съобразят, извадиха не мое, а тяхно доказателство, че онова заглавие е било фотомонтаж и пълна измислица, докато те се заклеха в него и неговата истинност и дори искаха извинение за грешката, която съм направил!!!
Наглостта не е инструмент за успех освен за неуки хора. Те не знаят, че тя винаги губи – рано или късно, защото не представлява сила, а единствено имитацията й.

3.
Сега имаме подмяна на „доказателството” с ново, за да се защити лъжливата теза.
Да видим защо е сменена старата с нова картинка на фейка!
————————–
Сменена е, защото в коментар под поста си, давайки линка към вестник „Сън”, изрично посочих, че старият фейк по всички показатели и видимости се разминава драматично с така нар. графика (макет) на вестника – т.е. на специфичното за в. „Сън” оформление на страниците му, на физиономията му, така да се каже.
—————————
Такъв макет (проф. жаргон) имат всички вестници, вкл. и българските, а във Факултата по журналистика се изучава и съответната дисциплина. Има и няколко дебели книги на проф. д-р Димитър Георгиев на тази тема, наречени „Режисура и архитектура на вестника”.

Тролската фабрика като неграмотна не се беше съобразила с това обстоятелство, което аз изтъкнах – картинката със заглавието няма нищо общо с физиономията на страниците на вестник Сън.
Съвсем не си приличат! Ама наистина никак!
И затова се появи новата картинка – вече в духа на тази физиономия.
Хм, питам се кога ли ще се уморя да преподавам публично и безплатно всякакви вузовски дисциплини на разни тролски фабрики и техните служители?!

4
А друго да ви прави впечатление?
Например аз нарочно дадох линк към копие на хартиеното издание на „Сън”, за да може всеки да си провери истината.
И поредния аргумент срещу мен да не е от типа „Лилов си нарисува картинка”.
Старо-новите опровержители, бракувайки старата картинка с фалшивото заглавие, ви дават нова картинка със същото фалшиво заглавие, макар оформено и по друг начин. Но се пазят като от огън да дадат линк.

Ако аз обаче спра до тук, значи и аз ви манипулирам.
Затова ще продължа: всъщност линк няма как да се даде. Затова и аз не ви дадох – влизането в архива изисква да си имате парола.
Но линкът, даден от мен стои и не е проблем да се провери от когото и да е, от всеки човев, който се регистира, писал ли е „Сън” в хартиеното си издание за „животни – лъвове” или не е писал и става дума за измислица.

5.
Фейкаджиите твърдят, че използвайки мой линк, са проверили и съм се оказал неправ – писал е!
Разбира се, че не е писал.
Дори не е необходимо да се регистрирате, да правите пароли, да влизате в архива на вестника – безплатно или не.
Защото на всички, които не искат да го правят или не знаят английски, за да си проверят факта сами, ще ви покажа съвсем убедително, че и тази, новата картинка на „животни-лъвове” е фейк.
Ето как!

*** Първа страница на вестника е лицето му. На неговия гръб, от обратната страна е втората страница. Така че четните номера на страниците винаги се падат вляво когато разгърнете който и да е вестник, в която и да е държава, където и да е по света.
*** И я виж ти каква нелепост!
На скрийншота, който дава Александър Топузов ( отново го помествам), твърдейки, че картинката е от хартиения вариант на Сън, вместо четна страница, както трябва да е според тази картинка, се мъдри нечетна – стр. 55. Това е невъзможно според картинката.
Опааа!!! Някой хубаво си е поиграл, ама пак е прозяпал нещо недогледано

Между впрочем, да ви светна – родната футболна драма и английския триумф са тема на първата, заглавна страница на вестника и на последната страница от него, а не на вътрешни, както крещят опонентите.

6.
За мен любопитно беше да видя профилите на тези хора. Правя го за първи път за толкова години за някой коментиращ или пишещ тук. (дори когато съм блокирал съвсем нагли тролове, не съм проучвал профилите им – има др., по-надеждни способи да откриеш трол).
____________________________
Направих го, защото имах едно наум.
Това едно на ум се оказа дори две на ум.
____________________________

Защото половината от моите опровержители, авторите на новото “доказателство” вкупом се оказаха открити, съвсем открити симпатизанти и дейци на „Демократична България” (и кандидат-кмета Борислав Игнатов) и са лансирали това в профилите си.

Ако не сте разбрали – като ги обявя за тролове, следователно троли не щаба на Мая Манолова или този на Йорданка Фандъкова, а троли „Демократична България” и нейния кандидат.

И ако за поста ми за фейка „животни-лъвове” се мълчи от всички медии, то разкритието за троленето няма да се премълчи.
Маса колеги, издания и политици ще гракнат в един глас – ето кой поръча фалшивката!

Въобще първият разчет за фейка, който се оказва и хибридка, е за непорочна България и греховния Запад.
А вторият – ако се получи фал с първия разчет, това да се използва като аргумент в предизборната борба.
А ако троленето продължи, следователно хибридката наистина е с това авторство, което засега го смятам да й е пришито.

7.
Нито един нормален човек няма да си губи времето да поства фалшиви картинки и да опонира яростно на безспорни доказателства.
Няма да си губи времето, когато остане без аргументи, да запретва ръкави и рисува поредна фалшива картинка, представена като скрийншот от самия извор.
Могат да го направят само тролове – плаща им се за това.

Но като винаги съм казвал, лъжата също изисква професионален подход и немалка грамотност, за да звучи убедително и пред по-интелигентни хора.
Е, ще чакаме третия фейк-картинка или фейкът-линк, за да видим тролските фабрики разполагат ли с професионалисти или не.

Но нека да не се съмняват, че и тях ще опровергая. Апропо, смятам да информирам или напиша за в. “Сън” – хем ще извадят съвсем скандално и истинско заглавие за случващото се у нас, хем без никакъв проблем ще осъдят злоупотребилите с името им.

8.
При толкова внимание и запретнати ръкави за защитата на един фейк следователно си имаме работа с хибридка.
Тази хибридка в случая е за расистския Запад, а най-общо – за лошия Запад, дето се е набутала България. Е, поне им стига акълът да не ни убеждават колко е превъзходен онзи Изток – поне на това се понаучиха. Приготвена е и с резервен, предизборен вариант, ако се разкрие първата й цел.

Та затова вече се отказвам от думите си в предишния пост, че няма да затъвам в дебрите на конспирацията кой и защо лъже с този фейк. При толкова труд и такива разчети – има я!

**** **** ****
Давам отново постнатата под предишния пост картинка на Топузов, представена ни като скрийншот от хартиения вариант на “Сън”.
Страницата с репортажа трябва да е № 54 или № 56, ама е посочена невъзможната за съществуване на тази картинка страница № 55 като начало за разказа за събитията у нас.
Повтарям – този репортаж, който ни показват, трябва да започва от стр. 54, а не от стр. 55.
Но се случват се и грешки – при напасването на “неопровержимите доказателства” срещу направените в профила ми разкрития.

 Григор Лилов, Фейсбук

Loading...

Последни от България

Отиди Горе