Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Федералният резерв напечата повече пари от цялата пазарна капитализация на Биткойн

в Крипто

Привържениците на Биткойн (BTC) изразиха своята тревожност, след като Федералният резерв на САЩ отпечата повече пари от цялата пазарна капитализация на флагманската криптовалута. Балансът на ФЕД се доближава до $4 трилиона

Както отбеляза крипто експертът от социалните медии Денис Паркър на 21-ви октомври, от средата на септември ФЕД вложи $210 милиарда в икономиката.

Като част от новата им ревитализирана стратегия за количествено облекчение (QE), този ход засенчва общата пазарна капитализация на Биткойн , която възлиза на $148 милиарда.

QE се отнася до изкупуването на държавни облигации, за да се осигури икономически стимул. Балансът на ФЕД, отбелязва Паркър, скочи от $3,77 трилиона миналия месец, до $3,97 трилиона. Преди това той е бил по-висок, докато собствените прогнози на ФЕД изискват баланс на стойност $4,7 трилиона до 2025 г.

За притежателите на активи, които не могат да увеличат предлагането си, като злато и Биткойн, печатането на пари редовно предизвиква призиви за намаляване на зависимостта от фиатни валути.

В реч на общото събрание на Международния валутен фонд миналата седмица, бившият управител на Банката на Англия, Мервин Кинг, каза на присъстващите, че светът „преминава като сомнамбул“ във финансова криза, която ще бъде още по-лоша от тази през 2008 г.

Концепцията, че интервенционните икономически практики от страна на правителствата и централните банки водят до финансово унищожение, е един от основните принципи на “Биткойн стандарта” на Сайфедийн Амус.

Loading...

Издадена през март 2018 г., книгата се фокусира върху Биткойн, тъй като се сравнява с фиатната валута и стоки като злато.

Както бе отбелязано, десет години след своето създаване, Биткойн вече е издържал 40% от средната продължителност на живота на фиатната валута.

Cryptodnes. bg

U.S. National Debt Clock : Real Time

Извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте. Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”. За “обезпечението със злато, и/или активи на банката” и дума не може да става!…

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе