Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ФБР свали базиран на биткойн сайт от тъмната мрежа

в Крипто
Loading...

Израелската полиция и Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) са арестували най-малко двама души след свалянето на сайт от тъмната мрежа, базиран на биткойн, съобщи израелската полиция в два официални туита на 7 май.

Полицията разкри, че трансграничното разследване успешно е проследило няколко заподозрени, за които се твърди, че са основали и са администрирали тъмен сайт – идентифициран като Deep Dot Web в местни медийни съобщения – който според съобщенията е бил ресурс за намиране на незаконни пазари в тъмната мрежа. Такива изброени сайтове включват незаконни стоки, като наркотици, оръжия или откраднати кредитни карти, твърди полицията.

Във втория туит съобщението продължи като се подчертава, че:

Собствениците на сайта са взели милиони долари чрез метода „партньорски маркетинг”, като по този начин печелят от всяка продажба, извършена чрез тях. Плащането на транзакциите е извършено с биткойн. Двамата заподозрени, задържани в Израел, ще бъдат изправени пред съдия за изслушване относно потенциалното удължаване на задържането им.

Докато израелската полиция потвърди ареста на двама души в 30-те си години в градовете Тел Авив и Ашдод, израелският вестник JPost и технологичната медия Tech Crunch съобщиха, че по-нататъшни арести са извършени и от трансгранични следователи във Франция, Германия, Холандия и дори Бразилия.

Както се съобщава, на тъмните пазари се ползват услуги като браузъра Tor, който използва т. нар. “onion routing” – технология за обмен на анонимна информация – така че потребителите да могат да останат скрити и да заобикалят цензурата, като маскират своя IP-адрес.

Арестите на Deep Dot Web следват съвместна операция на германската полиция и Европол миналата седмица, за да свалят Wall Street Market от тъмната мрежа. Действието доведе до конфискация на милиони в брой, в криптовалути и други активи, както и ареста на трима германски граждани.

Докато криптовалутата и нейната история на използване в тъмните сделки станаха известни след затварянето на Silk Road, в двугодишното проучване на тъмната уеб екосистема, публикувано през февруари 2018 година, се твърди, че биткойн може да загуби позицията си като валута номер едно на пазарите в тъмната мрежа, както се твърди, се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и таксите за транзакции.  Cryptodnes. bg

 

Скритият Интернет: Dark Net и Deep Web (ВИДЕО 18+)

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе