Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ФБР публикува досието на снежния човек

в Любопитно
Loading...

Федералното бюро за разследване на САЩ публикува документи, свързани с изследването на образци, които могат да принадлежат на снежния човек.

През 1976 г. Питър Бърн, директор на информационния център, занимаващ се със съществуването на йети, е помолил лаборатория на ФБР да анализира 15 неизвестни косъма и тъкани. Ведомството се е съгласило в името на научното изследване да направи изключение и да проучи предоставените материали. Оказало се, че образците са на представител от семейство еленови.

„Космите, които вие неотдавна изпратихте в лабораторията на ФБР, бяха изследвани с помощта на микроскоп… Ние заключихме, че става дума за косми, които се отнасят към семейство еленови“, се казва в писмо на помощник-директора на отдела за научно и техническо обслужване на ФБР Джей Кокрън.

Бърн, който в момента е на 93 години, разказа пред телевизия Си Ен Би Си, че не се е надявал да докаже съществуването на снежния човек. За последните 50 години той на два или три пъти е откривал следи от йети в Хималаите. Тези следи показват, че снежният човек има по пет пръста на краката. В същото време Бърн признава, че те могат да са и на индийски садху – индийски странстващ монах, водещ аскетичен начин на живот.

Телевизията добавя, че това е първият случай, когато ФБР е правило анализ на образци на косми, за да определи дали те принадлежат на снежния човек. Отбелязва се, че ведомството е действало достатъчно бързо.

БГНЕС и РИА „Новости“

ПО ТЕМАТА

ФБР призна посещения от други измерения (ДОКЛАД)

ФБР разсекрети материали за ефирната извънземна цивилизация на асурите (ВИДЕО)

Последни от Любопитно

Отиди Горе