Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Учени: До 25 чаши кафе на ден не вредят на здравето

в Лайфстайл
Loading...

Любителите на кафе, които пият до 25 чаши на ден, може да бъдат спокойни, че напитката няма да навреди на здравето им, заявяват учени, цитирани от в. „Гардиън“.

Някои предишни изследвания предполагат, че кафето втвърдява артериите и предизвиква налягане над сърцето, увеличавайки риск от сърдечен пристъп на фона на предупреждения консумацията да бъде намалена.

Но ново проучване сред 8000 души във Великобритания разкрива, че пиенето на 5 чаши, дори до 25, не вреди на артериите повече от 1 чаша на ден.

Всички участници са преминали през магнитнорезонансна томография на сърцето, инфрачервени тестове, а резултатите са налице, въпреки фактори като възраст, тегло, тютюнопушене. БHP


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе