Успешно трансгранично изпращанe на биткойн, без Интернет

в Крипто

Страховете от правителствената намеса и интернет наблюдението доведоха до някои нови експерименти при изпращането на офлайн транзакции, тъй като някой прави Биткойн транзакции в международен план и то на високи честоти по време на този пазар.

Биткойн е изпратен чрез меш мрежи (няма връзка с Интернет) и сателит.

Експериментът беше почти опустошен, преди да започне, когато никой не отговори на поканата на основателя на Coinkite, Радолфо Новак, за получателите на BTC.

https://twitter.com/nvk/status/1095041519633879040

Въпреки това, на следващия ден, подходящ кандидат със софтуерно дефинирано радио (SDR – компютър, който се преструва, че е радио) и антена отговориха.

Използвайки приложение, наречено JS8Call, предназначено за изпращане на текстови низове по радиочестоти и запаметяване на биткойн ключовете в съзнанието, Новак изпрати биткойн от Торонто, Канада, чак до Мичиган, САЩ.

“Биткойн, изпратен през националната граница без интернет или сателит – само йоносферата на природата”, коментира биткойн пионерът Ник Сабо.

Защото може да ви се наложи

Новак отбелязва, че лошо изграден “мозъчен портфейл” (когато запаметиш ключовете от портфейл) има проблеми с безопасността, но това да прехвърлиш BTC в офлайн режим, това е доста невероятно.

Мозъчен портфейл, разбира се, е мястото, където просто си спомняте seed фразата в главата си и не я записвате никъде. Рисковано начинание, но удобно, ако бягате от потиснически режим на някоя страна.

А използването на високочестотни (HF / HAM) радиостанции е друга „новост“, която лесно може да бъде необходимост при определени обстоятелства. Опитите на правителството да контролира интернет се разпространяват от Китай и разрушават диктатури в развиващия се свят.

Слуховете също така се въртят, че Русия планира да “тества” отделянето от глобалния интернет, предполагаемо в случай на санкции, но се твърди, че ще е за да се опитат да изпробват решение тип “огромен firewall”.

Всички ние сме гледали много пост-апокалиптични филми, където единственият оставащ начин на комуникация е HF радиото.

Новак посочва също, че „кодираната комуникация не е позволена за радиолюбителя, освен ако шифърът не е публичен.

Просто така

Нека не обръщаме много внимание на какво и защо. Всички тези експерименти с алтернативни методи за предаване на транзакции с биткойн са нещо добро. Не е нужно да знаем как работи, само че може и работи.

Защото никога не знаете кога това знание може да се окаже полезно. Въпреки това, съвсем друг е въпросът как се разпространява блокчейн в случай на апокалипсис. Cryptodnes.bg

 

Последни от Крипто

Отиди Горе