Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Университетът на Малта ще предлага блокчейн магистратура

в Блокчейн
Loading...

Малтийският университет вече предлага магистърска степен по блокчейн.

Курсът „Блокчейн и технологията на разпределената счетоводна книга“, който прие първата си група този месец, е мултидисциплинарна степен, предлагана от “Центъра за Разпределени технологии” на университета. Той струва 13 400 евро годишно и трае три семестъра.

Магистърската степен, която се предлага на пълен или непълен ден според учебния план, ще предаде на хората от различни индустрии един мултидисциплинарен подход към криптовалутите.

„Програмистите ще трябва да познават регулациите, в рамките на които се предлагат интелигентни договори, и по подобен начин ще се изисква от адвокатите да разбират задълженията, предвидени в рамките на интелигентните договори“, според проспекта на курса.

Предлагат се различни варианти за дипломиране според специализацията. Студентите могат да се съсредоточат върху информационните и комуникационните технологии, закона и регулациите, или върху бизнеса и финансите.

Дипломиращите се ще трябва да завършат курса с разбиране за това какво е блокчейн и DLT, как работят и как могат да се децентрализират приложения.

Малта привлича блокчейн компаниите да пренасочват бизнесите си към острова чрез изгодни данъчни стимули, правителствени инициативи и положителна крипто регулация. Това доведе до компании като Binance и OKEx да позиционират централите си там.

Този магистър следва други интердисциплинарни курсове, свързани с технологиите, като тези, предлагани от Интернет института на Оксфордския университет, Института Беркман Клайн на Харвард или от лабораторията на MIT.

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе