Уволниха хирург, избран за лекар на годината

в България
Loading...

Хирургът д-р Георги Алексиев, избран за лекар на годината от Българския лекарски съюз в Благоевградска област, беше отстранен от работа заради грубо и вулгарно, според ръководството, отношение към пациентите. Хората в града обаче не са съгласни и организират протест в негова защита. Според ръководството на болницата той се държи вулгарно, но според пациентите и самият доктор, той е истински професионалист. Според д-р Алексиев обаче зад мотивите на ръководството стоят личностни и субективни аргументи. Той се закани, че ще съди за клевета директора на болницата д-р Илия Тонев. Това са личности и субективни усещания на д-р Тонев. Липса на административен опит – аз не съм администратор, аз съм хирург. Лошо отношение към пациенти. Смятам, че това е негово пак субективно мнение. /…/ Аз ще го осъдя за клевета. Започва да преминава границата, каза д-р Георги Алексиев.

В ефира на „Здравей, България” директорът на МБАЛ „Югозападна болница” д-р Илия Тонев заяви, че не вижда нищо притеснително, че пациенти на д-р Алексиев го защитават. Всеки лекар има и доволни и недоволни пациенти и оценяващи го по различен начин. Информацията, която е събирана през годините в болницата е, че отношението на д-р Алексиев към персонала и към пациенти е отвратително, каза д-р Тонев.

Директорът на болницата отказа да коментира защо д-р Алексиев е избран за лекар на годината от БЛС. Аз не желая да коментирам решенията на една организация, която събира цялата лекарска гилдия, но мога да отбележа само факта, че един от неговите подчинени участва в Управителния съвет на Районната колегия на БЛС и най-вероятно той е предложил д-р Алексиев за лекар на годината, смята още Тонев. По думите му обаче няма подадени жалби от пациенти срещу д-р Алексиев, но има сигнали за грубо и арогантно поведение.   КРОСС

 

Loading...