Търговията между Германия и Русия е достигнала $49,8 млрд. въпреки санкциите

в ПО СВЕТА

Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода „Северен поток-2“, разглеждан от Берлин като търговска инициатива. Това е заявил министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в рамките на срещата си с германския си колега Хайко Маас в Москва, предава TACC, цитирана от Фокус.

„Оценяваме факта, че германското правителство продължава да подкрепя изграждането на газопровода „Северен поток-2 „и го счита за търговска инициатива, насочена към диверсификация на маршрута за доставка на природен газ и в крайна сметка – за повишаване на енергийната сигурност на европейския континент“, подчерта Лавров.

Ръководителят на руската дипломация изразил задоволство от развитието на двустранните търговски и икономически връзки. „Въпреки спиралата на санкциите, Берлин остава наш важен търговски и икономически партньор. В периода януари-октомври обемът на взаимната търговия нараства с повече от 23% в сравнение със същия период на миналата година и достигна до 49,8 млрд. долара“, допълнил Лавров.

В Русия си напечатаха западните санкции на тоалетна хартия (ВИДЕО)