Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Тотален глобален контрол: Господарите на света и техните слуги изтриха и премахнаха пост на най-добрия разследващ български журналист от Фейсбук, Гугъл, сайтове и от навсякъде! (ПОСТЪТ)

в България/Свят
Loading...

ОБЯСНЕНИЕ НА ЦЕНЗУРАТА

Един коментар на Ивайло Динев под поста ми за секретния руски спецотряд засегна трагедията със сваления над Донецк малайзийски Боинг.

Реших да видя какво съм писал тогава и установих следното:
1. Постът-разследване “БОИНГ 777 И ВЪПРОСЪТ „КОЙ” (И ЗАЩО?)”, публикуван на 31 юли 2014 без обяснения е изтрит от профила ми заедно с всички коментари (няколкостотин), без да бъда информиран за това.
2. Изтрит е от всички групи във Фейсбук, където съм го споделил.
3. Изтрит от сайта за всеобщо споделяне dox.bg, където го бях качил.
4. Изтрит е от сайтовете на онези медии, които са го препубликували.
5 В редица сайтове са изтрити дори и публикациите, във връзка с които е преразказан, коментиран постът ми или има някакво позоваване на него.
6. Изтрит е от всички форуми, където са го препечатали, цитирали, позовали са се или споменали по какъвто и да е начин и повод.
7. Напълно са заличени всякакви следи в цялото Интернет пространство към него – не само във всички рзлични социални мрежи, но и в основни търсачки като Гугъл, Блинд, Яхо и т.н.
————————–—-
Т.е. не става дума за недопустима цензура само във Фейсбук, а ПОВСЕМЕСТНА, НАВСЯКЪДЕ.
Това става с мощни лобита и ужасно много пари, за да се купят големите корпорации като Фейсбук, Гугъл, Яхо и др. За родните фирми – издатели, както и разпространители на Интернет, играят др. механизми.

Безспорното е, че поръчалите цензурата са ПЪЛНИ, КРЪГЛИ И НЕПОВТОРИМИ ИДИОТИ.
Постът е копиран в документацията на европейските и редица други външни министерства, в тази на основните разузнавателни световни централи, в библиотеките на десетки влиятелни международни аналитични центрове, в базите данни на най-големите световни политологически центрове и т.н.
Има го и в холандското разследване.
Има го и във моите архиви, вкл. и в онези, които не поддържам в дома си или в България (по понятни причини).
————————–
Тази цензура се случва за втори път през тези години. (идиотизмът, доколкото знам и познавам съответните елити, е неличим при тях)

А ЗАЩО СЕ СЛУЧВА СЕГА?
Защото е сформиран съставът на съда, който ще проведе процеса от една страна.
Защото Украйна въпреки протестите на др. държави наскоро предаде на Русия задържан неин гражданин, посочен като важен свидетел – зенитчика Владимир Цемах (която вече стана обвиняем по случая за свалянето с ракетата „Бук” на Боинга).
Защото в тази връзка холандският парламент на 3 октомври поиска да се разследва и отговорността на Украйна както за незатваряне на въздушното пространство за полети, така и за др. нейни действия по онова време. Онзи ден (10 октомври) Зеленски и холандския външен министър се договориха за това.
И ето какво съм коментирал още тогава, на 31 юли 2014 г (и това е изтрито).

31.07.2014 г., 20:20 ч.
Grigor Lilov коментира своя публикация.
„„А бойното, но неподходящо за действия във въздуха “Су” (самолет) на Киев плюс безмисленото движение на техните ракетни комплекси БУГ и работата на радарните установки “Купол” могат да се тълкуват и като умишлено създадено алиби за онези сили, които поръчаха драмата. Въобще не си мисля, че те нямат представители в Киев.”

31.07.2014 г., 15:55 ч.
Grigor Lilov коментира своя публикация.
„Истински пари”, вие работите с понятието Русия. И аз работя с него, и с понятието Вашингтон работя, но никога не забравям, че политиката на “Центъра” и в двата случая е сбор, сума, произведение, уравнение ако щете от различни интереси на различни групи в него. В случая с Боинга безспорно нямаме върха на Москва – т.е. Путин, нямаме и върха във Вашингтон – т.е. Белия дом.
Но за мен е напълно сигурно, че е имало осигурена логистика и прикритие от компоненти във властта – на първо място в Москва и няма да бъда особено изненадан и в някои др. центрове на властта. За сметка на това е също толкова сигурно – и от компоненти на властта в Киев, маскирали онези следи чрез един самолет СУ, няколко фалшивки, замитане на следи и усилена работа на радиолокационните станции в този ден.
Версията не е за работа на някоя държава, символизирана в случая от ръководителите им, както и за такива извън участващите в конфликта (макар че това също е напълно възможно), а за действие на могъщи корпоративно-групови интереси, вплели се в държавата.

В един от изтритите ми коментари тогава посочих, че пресконференцията на руския Генщаб в действителност елегантно и настойчиво лансира теза, макар и неявно – не за публиката, а само за експерти, които имат капацитета и знанията да разчетат скритите послания в нея.
Това е тезата за руско участие в свалянето на Боинга (вкл. дори с радарните разпечатки и картата на ситуираните Бук в региона от украинска и руска страна). Т.е. с тази пресконференция твърдото крило (военните) целят пълно смразяване със Запада и на тази основа търсят вътрешна победа във властта в Русия на промишлено-военния комплекс над енергийно-суровинния. Е, в следващите години видяхме, че именно така се случи.

И да се върна към изтрития ми пост.
БОИНГ 777 И ВЪПРОСЪТ „КОЙ” (И ЗАЩО?)
• Фактите недвусмислено сочат – ракета, изстреляна от територията на сепаратистите • Но въпросът „кой” въпреки горното остава отворен • Въпросът „защо?” Има ли вътрешни конфликти на елитите – и във Москва, и във Вашингтон, и в Европа?
още не мога да публикувам.

Забележете: не съм пуснал линк (такъв въобще няма), а откопирах текста от личния ми архив.
Не мога и да сигнализирам Фейсбук, понеже в случая нагло и безпардонно съответният линк у нас се оказва под контрола на официалния сайт на ръководството на руските сепаратисти в Украйна – т.е. на руските хакери дявол знае от коя тяхна секретна служба.
Този целеви блокаж от снощи, та до скоро работеше винаги – независимо дали се правят опити това съдържание да се пусне от моя профил, или например да се напечата в друг профил във Фейсбук (пробвах такива на роднини и приятели), от където евентуално да го постна в моя профил. От пробваните десетина групи в социалната мрежа едва успях в една от тях след смяна на пароли, многофакторно установяване, маскиране на ай-пита и ред трикове.

Какво искам да кажа с тези бележки?
В част от системата на Фейсбук е вкарано контент съдържание – ключови думи от моето разследване и затова тя ме блокира. Т.е. не става дума само за хакерска атака срещу моя компютър, а за опит за контрол върху българския „Фейсбук”.

Безспорното е, че проведената повсеместно и навсякъде цензура, както и действието й дори в този момент може да бъде извършено само по:
1. Искане на българското правителство, което по договори със социалните чмрежи и търсачките в случай на необходимост има право да контролира съдържанието им на наша територия;
2. Искане на българската прокуратура или следствени органи, които също имат тези права.
3. Решение на задкулисни сили, които тайно контролират цялото Интернетпространство у нас. Изглежда това не прави впечатление на родните власти и политици, които не могат да не знаят тази ситуация. А ако не я знаят, то тогава управляват само проформа държавата ни като тяхна фасада.

Освен тук постът-разследване може да прочете и тук, където го пуснах отново
https://dox.abv.bg/download?id=ca2f3120c3

За да мога да възстановя този пост (бел.ред.във Фейсбук), се наложи да пробвам редица групи в Интернет, да работя чрез друг браузер, а не Гугъл, да маскирам компютъра си и др.- трикове. Накрая успях. През профили на роднини и приятели не успях, както и през пробваните др. десетина групи.

Пускам това изтрито разследване в профила ми, защото той е блокиран да го помести в неговия
ЕДИН ИЗТРИТ ПОСТ ВЪЗКРЪСВА
31 юли 2014 г. в 01:38 UTC+03
Grigor Lilov добави 10 нови снимки.
БОИНГ 777 И ВЪПРОСЪТ „КОЙ” (И ЗАЩО?)
• Фактите недвусмислено сочат – ракета, изстреляна от територията на сепаратистите • Но въпросът „кой” въпреки горното остава отворен • Въпросът „защо?” Има ли вътрешни конфликти на елитите – и във Москва, и във Вашингтон, и в Европа
.
Истината около сваления Боинг в Украйна лека-полека си пробива път въпреки масираната – открита или скрита пропаганда и от двете страни на барикадата (в България с превес на руската, на Запад – обратното).
Бог да прости мъртвите и моите съболезнования към близките на загиналите! Според мен те не се оказаха жертва на обстоятелствата, а замислена и планирана жертва на геополитически сблъсък. И това е най-страшното в случая.
Първо искам да ви запозная с ФАКТИТЕ така, както ви видях аз (разбира се, възможни са и др. техни интерпретации, но все пак трябва да бъдат обосновани, както ще се опитам аз да изложа своята хипотеза).
Ползвах маса сайтове, форуми и специализирани форуми на съответни специалисти (аеро, радарни, навигационни, геодезически и картографски, компютърни и видео), както и мои собствени проучвания.
Практически не се спирам на фактите, свързани с Киев, защото не се доверявам на тяхната информация. Дори данните, които изнесоха спецструктурите им, се оказаха порядъчно сбъркани или фалшифицирани. Записите на руски сепаратисти бяха изнесени от тях, но по всяка вероятност са прехванати от американците и са им предоставени. Снимки и срийншотове са тук и в отделни нови постове поради количествата им – системата не позволява да ги дам всичките непосредствено след позоваване на тях.
.
Типичните проблеми при разследване са:
1. Какво?
2. Кога?
3. Как
4. Къде?
5. Кой?
6. Защо?
.
Винаги най-трудни са отговорите на 5 и 6 въпрос. Твърде често най-очевидното при тях е умишлена пелена, скрила истинските отговори. Причината е, че за да зададеш правилните въпроси за каквото и да е, трябва да знаеш предварително по-голямата част от верните им отговори. В редица случаи съм предпочел да ползвам руски (ако ги има) вместо западните данни, за да няма обвинения в русофобия като най-силен „аргумент” на критиците.
.
.
ЛЪЖИТЕ
.
Първо за някои откровени и особено нагли лъжи:
.
**** 1. Нямало родственици на загиналите. Още в първите репортажи ги има – например в този на руското Би-Би-Си, заснет на 17 юли и излъчен на 18 юли. http://www.bbc.co.uk/russian/multimedia/2014/07/140718_v_mh17_new.shtml
(от 1:00 минути)
(или това от руски ярко антизападни източници – различни откъси) http://lifenews.ru/news/137277
Просто в мрежата има СТОТИЦИ (аз толкова видях) видеоматериали, в които са показани родствениците
.
**** 2. Странните паспорти – нови и чистички, а дори някои – с дупки. За първи път се появяват в първия руски репортаж на Live (руска телевизия). После нечия ръка просто спря да акцентира на тях – най-малкото защото имената в тях не се оказаха на пътниците от списъка. Това е нагла фалшификация.
Най-страшното в случая – тя е подготвена ПРЕДВАРИТЕЛНО (няма иначе как), за да се покаже веднага на мястото на престъплението. Ето го видеофайлът:
А ето и списък на пасажерите – такива имена няма! http://www.scribd.com/doc/234401036/MH17-passenger-list
.
**** 3. Целели самолета на Путин, но го сбъркали с малайзийския. Почти си приличали по окраската (истина е). Приличали си и по размери (също истина).
Но в действителност са много различни, вкл. по основни ВИДИМОСТИ. Например Ил-86 има 4 двигателя, а Боинга – само 2. Дори на радара те ще изглеждат много различни.
Двата самолета са се разминали и затова ги объркали. Да, истина е – разминали са се под Варшава – летейки! един след с време над 40 минути разлика (близо 400 км.) При това да се объркат, правителственият на руския президент би трябвало да свърне рязко на юг, да прелети стотици и стотици километри, след това да прекоси от запад на изток почти цялата Украйна и после рязко да обърне право на север, за да се прибере в Москва. Дори не желая повече да коментирам тази глупост.
.
**** 4. Боингът имал само една буква разлика в регистрацията спрямо изчезналия в Индийския океан самолет – така, че бил „онзи”, на него возили трупове (или от индийския самолет, или от този, които били убити без кислород нависокото) и т.н. Господи, прости на невежите – този Боинг лети от 17 години и фигурира в необозримо количество не само официални документи на маса държави, летища, ръководства на въздушно движение, фирми за поддръжка и т.н., но е документиран в редица сайтове, съобщения на пътници, снимки и т.н. Ето само два примера:
http://www.airfleets.net/flightlog/index.php?file=result&app=b777&msn=28411
А в този линк може да видите от специализиран аеросайт маса снимки от различни летища и полети. Идентификацията се отбелязва на шасито – при колесниците и е именно „нашата” – MD.
——————————————————————-
Та затова прочутия туит и снимка във Фейсбук на Кор Пон „Ако изчезне, да знаете как изглежда”, туитвана и поствана стотици хиляди пъти и появила се във всички родни и световни медии, вкл. най-авторитетни е лъжа!
Или най-малкото за поста е сниман (взет от някъде) друг самолет, както сочи една справка. Там означението на шасито е MC и в онзи фатален ден самолетът от снимката е бил в Мумбай.
Т.е. би трябвало холандецът Кор Пон да не е загинал, ама от 17 юли профилите му в Туитър и Файсбук са мъртви. Майка му е качила в профила си снимка на горящи свещи и нищо друго – личи си, че жената е смазана от мъката. За всеки случай проверих и дали е действителна личност – да, такъв е.
Ето ви пример как една снимка, взета от Интернетмрежата за една шега, може да се обърне в невероятна конспирация и надълго-нашироко да се спряга по медии, сайтове и форуми.
Но хипотезата е интересна с друго – ако Боингът над Украйна е свален умишлено, то раждането на подобни и толкова удобни конспиративни „версии” – от „дублаж” с предишния изчезнал Боинг на малайзийските авиолинии над Индийския океан, та до самолета до холандеца със снимката и объркването с лайнера на Путин би подсказало изборът да бъде свален именно на този самолет! По-нататък ще видити и др. факти в подкрепа на такава версия.
.
**** 5. ДИСПЕЧЕРА КАРЛОС ОТ УПРАВЛЕНИЕ НА ПОЛЕТИТЕ БОРИСПОЛ?!
Това са туитърите на испанския диспечер Карло с псевдоним spainbuca , който твърди, че работи в управление на полетите – Бориспол (това е градчето с летището на Киев).
Те са излизали НЕПОСРЕДСТВЕНО, ПРАКТИЧЕСКИ СВЕТКАВИЧНО след случилото се.
Испанецът е оставил над 20 съобщения. В тях се визират 2 украински изтребителя, които летели успоредно на малайзийския “Боинг” до момента, когато била изгубена връзката с него.
Ето съобщенията на Карлос поред:
1. Авиокатастрофа, пътнически самолет се разби в Украйна, в района на Донецк.
2. Авиокатастрофа, самолет № 777, в зоната на Донецк.
3. “В-777″, ” “Malaysia Airlines”, се разби в Украйна, до границата с Русия.
4. “В-777″, ” “Malaysia Airlines”, 280 пътници. Разби се в Донецк, Украйна.
5. Киевските власти се опитват да представят това, сякаш е нападение на про-руските опълченци.
6. ВНИМАНИЕ! Може би “Боинг 777” в Украйна е бил свален. 280 пътници!
7. Ето, Киев постигна това, което искаше да постигне!
8. В Киев отново нахлуха в диспечерската кула на летището.
9. Потвърждение: самолетът “В 777” изчезна от радарите внезапно, без съобщение за някакви аномалии.
10. Самолетът е свален, това не е авария.
11. Киев постигна това, което искаше. Вече споменах това в предишните си туит-постинги.
12. Тази авиокатастрофа не е съвсем обикновена. Нас, които сме в диспечерната, ни заплашват.
13. Всеки момент може да ни отнемат телефоните.
14. Преди да ни отнемат телефоните или да ме убият: той е свален от Киев.
15. Имаме потвърждение. Самолетът е свален. Киевските власти вече разполагат с информация. Свален е. Сега вече сме спокойни.
16. Какво правят чужденци в диспечерната кула? Събират информация.
17. Когато имам възможност, ще продължа да пиша.
18. Самолетът “В-777” летеше, съпроводен от два украински изтребителя – именно тогава той изчезна от радарите.
19. Ако киевските власти искат да кажат истината. Няколко минути 2 украински изтребителя летяха заедно с него. Но той не бил свален от изтребител.
20. Веднага, след като “В-777” изчезна от екраните, киевските военни съобщиха, че е паднал. Откъде знаеха това?
21. В 7.00 ч. съобщиха, че самолетът бил свален, малко по.късно чужденци нахлуха в нашата диспечерна. Чужденците са тук и сега.
22. За недоверчивите. Радарите засякоха всичко. Самолетът е свален от Киев. Всички ние знаем това, военните също.
23. Военните тук признават, че това може да са сторили други техни колеги, но не знаят кой е заповядал.
24. Военните потвърждават, че това е извършено от Украйна. Но не знаят откъде е дошла заповедта.
25. Преди няколко дни споменах, че военните искат да премахнат Порошенко. Може и така да е, заповедите идват от Тимошенко.
26. Изтребителите летяха подир самолета, и само 3 минути по-късно той изчезна. Само 3.
27. Закриват въздушното пространство.
Това е страницата, но тя вече е закрита.
.
Естествено, не защото Карлос е арестуван, задържан, убит, за да млъкне, от украинските фашисти в Киев, както тътне Интернет-мрежата. Ще видите фактите по-надолу.
.
А сега да видим какво цели манипулацията! Първото, което прави впечатление, са „резервните варианти” – т.е вътрешните противоречия.
*** Говори се за два изтребителя (руският Генщаб потвърди само за един), но в пост 19 се вмъква версията за друг начин на сваляне на самолета: „Няколко минути 2 украински изтребителя летяха заедно с него. Но той не бил свален от изтребител.”
*** Второ противоречие: Карлос говори хем за украински военни, които нахлули в диспечерския пункт , хем за „чужденци” (пост № 16, № 21). Парадоксът е, че той самият е чужденец.
*** Карлос е диспечер, но е страхотно „информиран” – в предишни постове е развил тезата за подготовка на преврат срещу Порошенко от украински военни и газовата принцеса Тимошенко и въобще е до гуша в секретите на украинската драма – повече от много украинци и руснаци.
.
Както може да се предполага, акаунта на „Карлос“ в Туитер е затворен, а самият той изчезна. Испанското посолство в Киев заяви, че никакъв „Карлос“ не е бил в контакт с тях и по техни данни в контролната кула на летището работят само украинци. Някои от медиите, които споменаха за туитите на „испанеца“, го окачествиха като мистериозен източник, а тежката артилерия на списание Foreign Policy го определи като елемент от руската пропагандна война.
Проверка в мрежата посочи мистериозен сървър в Прибалтика, но по редица причини бракувах тази информация като ненадеждна. Сървърът се оказа в Естония, обаче съобщенията са добре маскирани и идват някъде от други държави.
И за да не влизам в технически детайли относно това защо „Карлос” е пропагандна лъжа, давам линкове към онова, което съобщиха руски медии, много близки до Кремъл Например тази медия – най-тиражният и четен вестник в Русия:
http://m.kp.ru/online/news/1795525/
Т.е. Карлос не е имал никаква възможност да работи като диспечер в Управлението в Бориспол заради забраните за чужди граждани. Ето го и самият украински закон:
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0305-94
Той е бил в сила доскоро. Но и новият има същата забрана:
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1157-07
.
Самият „Карлос” се прочува в свое интервю (със закрито заради безопасност лице) в испанската версия на руската ТВ „RТ”. То е излязло на 8 май. Ето го:
http://actualidad.rt.com/actualidad/view/127516-amenazar-controlador-espanol-ucrania-crisis
Там той се жали от Майдана, от фашистите в Киев, от преследването на инакомислещите и т.н., и т.н.
В испански форуми има редица бележки, че е ултраруски фашист и че никой не знае кой е. И последно, профилът му в Туитър светкавично беше закрит, след като блогери установиха, че часът на съобщенията му хронологически не съвпада с онова, което е описвано в тях.
В добавка от негови постове се вижда, че не знае добре и английски (абсолютно задължителен език, владян на високо равнище от диспечерите на въздушното движение)
.
И последното, за мен най-важното и АБСОЛЮТНО НЕОПРОВЕРЖИМО ДОКАЗАТЕЛСТВО!
Районът за диспечерски контрол, където падна Боинга, е в правомощията на центъра за управление в Днепропетровск като част от регионалния център в Харков. Още с излизаното му от контрола на Бориспол самолетът по правило изчезва от тамошните радари, понеже транспордерът му, маякът му и т.н. устройства се превключват на новия пункт за управление. Разговорите на пилотите също се превключват на нова радиочестота с новия център.
Т.е. никакъв „Карлос” или „Иванушка” от центъра за полети в Бориспол няма начин да знае какво е станало и да види изтребители на радара си, който вече му е превключен да следи др. самолети в неговата зона, а не някъде на стотици и стотици километри далеч – в Донецк, за което като граждански дори няма и възможности.
Масовата психоза е интересен фенонен – всички коментират дали „Карлос” е или не е онзи, за който се представя, а никой не потърси в мрежата някой професионален диспечер или ръководител полети, който да му обясни кое и как е. Или поне да влезе в специализираните форуми на такива хора, дори руските, където искрено се забавляват с феномена „Карлос” въпреки изблика на свръхпатриотизъм в тях.
.
.
ЗАБЛУДИТЕ
.
И сега за някои по-елегантни лъжи.
Например тези:
.
1.
„Този самолет летял извън зоната за разрешени полети.”
Давам снимка ( на която съм отбелязал някои от въздушните коридори през Украйна). Имаме и съвсем убедително обяснение дори за отчаяните кремълофили – радарните извадки и схеми, показани от руския Генщаб. От нея се вижда, че др. самолети също са били „извън зоната”, понеже тя е била въздушен коридор.
Ето и справка за курсовете на самолетите именно в онзи район и по онова време (снимки). Май по-просто е да приемем обратното – били са вътре в нея.
А ето и един линк към руската Газета.ру как са летяли малайзийските самолети.
http://img.gazeta.ru/files3/333/6119333/boing777_investigation_02-3.jpg
.
2.
Някой го пратил умишлено във въздушното пространство над бойни действия, където никой не лети. Дал съм извадки: графика за полетите в този ден, справки от големи авикоомпании, минали по същия маршрут, списък на полетите за последната седмица до 17 юли през тази зона.
За една седмица преди драмата най-много полети през този район има:
– Aeroflot (86 полети);
– Сингапур Airlines (75);
– Украйна International Airlines (62);
– Lufthansa (56);
– Малайзия Airlines (48).
.
3.
Имал отклонение от маршрута, което било умишлено и височината била намалена. Има ли – да. От около 50 секунди полетно време. Причините може да са различни – да се избегне по-силен насрещен вятър, турбуленция и т.н. (в пост давам локални бури в региона, които може да са причина за лекото отклонение и на този, и на другите самолети, летящи близо до него) Височината е вдигната при навлизане в украинското пространство на 33 000 фута – 10 058 метра. Забраната е била първоначално за полети до 5000 метра и после повишена на височина до 32 000 фута (9754 м).
И въобще ето ви целият маршрут на самолета
http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#3d6095b
.
4.
Зоната била забранена за полети
Няколко бележки: на “четните” въздушни ешелони 280, 300, 320, 340 и т.н се лети на запад, на “нечетните” 290, 310, 330, 350 и т.н са за полети на изток.
Най-добре може да се види кое е забранено и кое не от „Аviation herald”, където са посочени географските координати. Давам и схеми на забранените зони.
Възниква въпросът защо забраната е до определена височина, а не изобщо?
Всяко заобикаляне струва маса гориво и съответно пари на авиокомпаниите. Самите държави печелят от таксите за прелитане. (Украйна получава четвърт милиард долара такси за прелитане годишно – сега ги губи след случилото се).
Накратко – бизнесинтересите за пореден път имаха приоритет и бяха поставени пред човешкия живот!
Скандален е фактът, че въпреки драмата няколко дни се летеше и над Сирия, която също е зона на конфликт! (апропо – след случилото се в Украйна четири полета на същата малайзийска компания! са там)
.
А ето ви данни ИМЕННО В ОНЗИ МОМЕНТ какви самолети са летяли В ОНЗИ УКРАИНСКИ РЕГИОН
http://www.flightradar24.com/2014-07-17/13:05/12x/48.86,35.12/6
Самият руски Генерален щаб в пресконференцията си
http://www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo#t=657
споменава за още два самолета съвсем наблизо – на Индийските и на Сингапурските линии, показва схеми и радарни свидетелства ЗА ТОВА.
————————–.
Съответно разстоянията им спрямо фаталния Боинг са от 14 и 20 км – т.е. само на 55 секунди и 1:04 минути полет. Отклонението от коридора го има в бележките на руския Генщаб (говорят за 14 км).
————————–
През Украйна минават маса коридори и може да ги видите на снимките, на които съм ги извадил. Прилагам ви и една справчица колко стотици самолети са прелетяли в тази зона за десет дни до 17 юли, както и една графика за някои големи авиокомпании по кои коридори са летяли в района.
Относно забранените зони – в „Аviation herald” са изброени.
http://avherald.com/h?article=47770f9d&opt=0
Който не го мързи, да си ги търси с координатите на картата. Аз го направих и ви давам карта, на която графически са очертани. Апропо, на нея са посочени и две локални бури (възможна причина за избора на маршрут). Относно лошото време ви давам линк към една метеорологична карта (от руско върла патриотична медия), която сочи къде е имало бури и къде не.
http://ic.pics.livejournal.com/pyrcus/7905555/34170/34170_600.jpg
.
И т.н., и т.н. – при такива драми с геополитически вкус „конспирациите”, които се подготвят за обикновените хора, са повече от задължителни.
И обикновено са лесни за представяне.
А простата истина е, че когато се набърка геополитиката, дори не можем да си представим каква сложна, многопластова и трудна за разкриване конспирация е тя – недостижима за гражданите и възможна да се открие само при специално разследване и проучване заедно с немалка доза късмет.
В книгата си „Дуел” отбелязах не без основание, че в света на политическите и разузнавателни операции с действителността и нейни лъжливи огледала, с изкуствени сенки и всякакви проекции 2*2 въобще не е 4, нито е 3, нито е 5 или 10, а дявол знае какво – до степен да настръхнеш от ужас.
По своите цели и конспирация (има я) тази история с Боинга поразително ми заприлича на разследването ми в „Дуел” за кървавата диря на световния тероризъм и геополитиката с участието на най-отговорни български политици, подписали се и за атентата на бургаското летище.
Песимизмът ми в книгата, че някога истината ще се каже официално, досега е намерил пълно потвърждение. Същото си мисля и за драмата с Боинга, свален над Украйна.
************************************** ***************
*********************** ******************************
******************************* **********************
.
.
А сега, след лирическото отклонение да видим нещата в самата им същност!
.
Спор по проблемите:
1. Какво? и 2. Кога? няма.
Там всичко е известно – на 17 юли, около 17:18 – 17:21 московско време (според различни източници) в района Еникеевка-Грабово пада на земята Боинг 777 (тип 200ER) на Малайзийските авиолинии. Серийният номер е 28411 LN:84, регистрационния е 9M-MRD, първият му полет е бил на 17 юли 1997 г.
Видео:
Времето на случилото се трудно може да се уточни.
Могат да се ползват данни от радарите за рязко снижаване на височината, от транспордера, от маяка и т.н.
Най-вероятно драмата е продължила около 3-3:30 минути – от първи проблеми с връзката и транспордера до сигнала на маяка от земята. Това е и нормалното време за падане на останките на земята предвид на височината и скоростните показатели.
.
3. Третият въпрос е „Къде?”
Останките са пръснати в район с площ около 25 квадратни километра между Грабово и Торез – на около 50 км от руската граница и към 17 юли в дълбокия тил на т.нар. Донецка република на украинските сепаратисти (прилагам картинки и карти на бойни действия).
В област, в близост до село Грабово бяха намерени фрагменти (виж една от картите) – означено е с червена точка. Пилотската кабина (където е маякът), например, се намира в близост до село Схватки на повече от 5 километра от останалата част от останките. Едно голямо парче от фюзелажа е на 7 км разстояние (лилава точка). По-малките отломки са разпръснати по дължина от 15 км (15.2) и е с площ от над 50 кв. км. Въпросът обаче е къде точно и кога се е случила драмата във въздуха.
Уточняването на координатите на точното място на драмата на 10 000 метра височина ще ни позволи да очертаем онази площ на земята, откъдето евентуално би могъл да дойде обстрелът на самолета.
Защото след обстрела самолетът е започнал да пада, като се разпада. Но същевременно останките са се движели по инерция напред в посока на полета.
————————————————————
Данни ни дава радарната карта, показана от руския Генщаб. Показаната от руския Генщаб примерна начертана схема е с начало на отчитане от 17:17 часа московско време. Но по неизвестни за мен причини видеозаписът от радарното наблюдение, който представиха е с начало две минути по-късно – от 17:19 часа московско време. (обърнете внимание на 17:19, защото има едно събитие в 17:18 – за него по-надолу)
http://www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo#t=657
от 28:40 на записа от пресконференция
—————————————————————–
******* Едно уточнение: Данните не са на руските военни! И те като американците си спестиха чувствителната от гледна точка на разузнаването информация за възможностите на системите си за контрол и спътниково наблюдение. Данните, които дадоха руските военни, са взети от гражданския Регионален център за управление на полетите в Ростов на Дон като част от Единната гражданска система за управление на полетите в Руската федерация. *******
.
Началото на драмата според обясненията на руския Генщаб е фиксирана в 17:20 с рязка загуба на скорост, което показва и радарната отпечатка. На 52.71 КМ ОТ РУСКАТА ГРАНИЦА и пунктът Тамак на нея (от който руските диспечери поемат самолета) скоростта рязко пада – от над 900 на 592 км. ТОВА Е МЯСТОТО НА УДАРА НА РАКЕТАТА СПОРЕД ПРЕДОСТАВЕНИЯ НИ РАДАРЕН ВИДЕОЗАПИС. Тези данни се потвърждават като цяло и от други източници.
http://flightaware.com/live/flight/MAS17/history/20140717/1000Z/EHAM/WMKK/tracklog
Но там освен че времето е по-ранно, точката е в с. Розсипное – между Енакиево и Храбово, но по-близо до Храбово.
Според мен най-коректно е да се позова на данните на транспондера. (устройство на гражданските самолети, което излъчва непрекъснат сигнал)
Координатите на случилото се посочени в „Aviation Herald”:
http://avherald.com/h?article=47770f9d&opt=0
Именно в онзи момент самолетът е бил точно в трасето, по курса си на ешелон FL 330 т.е. височина 10 050 метра. „данните за транспондера се превърнаха в ненадеждни в 13:18 Z (позиция N48.28 E38.08) и се изгубиха в FL330 в 13:20 Z
.
Посочената първа точка с координати е вероятно МЯСТО И ВРЕМЕ НА ЕКСПЛОЗИЯТА НА РАКЕТАТА.
Вторите данни сочат момента на пълния отказ на устройството или разбиването му във земята, което съвпада с местността до град Краснйы луч
https://www.google.com/maps/place/48%C2%B007’23.0%22N+38%C2%B031’33.0%22E/@48.1228913,38.5270722,18501m/data=!3m1!1e3!4m7!1m4!3m3!1s0x0:0x0!2zNDjCsDA3JzIzLjAiTiAzOMKwMzEnMzMuMCJF!3b1!3m1!1s0x0:0x0?hl=ru
.
Тук е мистерията и разминаване с 2 минути респективно във времето на удара (съответно и разстоянието) според руските военни и сигнала на транспондера. Обяснение има – диспечерът в Ростов на Дон от време на време проверява параметрите на съответния самолет (а защо ли за времето на видеозаписа другите два самолета не са проверени?!)
Има и второ обяснение за разминаването – да се аргументира участие на съответния шурмовик Су-25, който се появява минута и нещо по-късно след 17:20. Иначе разликата би била около 4 минути и редица конспиративни тези за ролята на този самолет ще станат безпредметни.
Аз лично избрах първата версия – диспечерската, а не конспиративната. Има и трета версия, но за нея по-късно.
.
4. Четвъртият въпрос е „Как?”
Първото заключение от анализа на двете черни кутии е недвусмислено – за внезапна масивна декомпресия, причинена от ракетен удар. (съобщения в западни и в украински медии.)
Холандският орган за разследването остро протестира, като заяви, че всякаква неофициална информация от разследването е некоректна. Нито един от интересите, забъркани в украинския конфликт, не твърди, че става дума за повреда в самолета или за взривно устройство, поставено в него.
Снимки от парчета от фюзелажа доказват (давам ги), че самолетът е ударен именно отвън. Имаме и безспорни снимкови доказателства (виж картинките), които никой не е опровергал – следи по парчета от лайнера, показващи удари отвън навътре, което предполага ракета „въздух-въздух” (т.е. участие на боен самолет) или „земя—въздух” – удар с ракета
Т.е. проблемът не е „Как?”, а „Как точно?”!
.
.
———САМОЛЕТ СУ-25 ПРОСТРЕЛЯЛ БОИНГА? ———
.
Според пресконференцията на Руския генерален щаб много възможно е Боингът да е свален от боен самолет на украинската армия Су-25.
Нямам основание да не вярвам на показаните радарни карти.
Но:
• Су-25 е щурмови самолет за бойни действия върху земята, а не прехващач или изтребител.
• Поради особеностите му за подкрепа на войските на земята, а не за бой във въздуха с др. самолети има редица ограничения и слаби възможности по прицелването по обект във въздуха, което допълнително затруднява поразяването.
• Таванът на бойните му възможности е 5 км с пълен комплект оръжие, до 7 км без пълен комплект, а Боингът е летял на повече от 10 км височина.
• Самолетът не е пригоден за такива височини – кабината не е херметизирана, а т.нар. тяговъоръженост (мощност и особеност на двигателите) не му позволява да лети толкова високо.
• Възможно е обаче да достигне 10 км – „кратковременно” (ползвам именно определението от пресконференцията на Руския Генщаб). Това става, най-просто казано, чрез засилване на самолета под ъгъл и използване на инерцията,докато в най-горната точка се срине в така нар. свредел. (необходима е уникална модификация заради височинния костюм на пилота, бутилките с кислород и т.н.)
Ето само някои спецификации от масива информация:
спецификации на системата Бук
и на самолета Су-25
на ракетите за Су-25
(с редактиран на 20 юли 2014 увеличен фалшив таван за височината)
http://ria.ru/spravka/20120612/671707642.
***** Бел.: след като маса специалисти, вкл. и руски, посочиха тези особености в отговор на пресконферецията на руския Генщаб, неизвестна ръка се опита да подправи данните в руската Википедия, руските оръжейни сайтове и др. да показателите на СУ-25, както и др. факти за случилото се. Едно от използваните IP за целта е на руската президентска администрация. Но подобен „феномен”, макар и за др. ситуации, имаше и при американски правителствени служители, които също бяха изловени да правят „редакционни” поправки в световните интернет-енциклопедии. *****
• Подобна маневра за достигане 10 км – засилване, издигане по инерция, влизане в неизбежен свредел няма бойно приложение, понеже не позволява никакво прицелване, а е и опасна за пилота (искат се доста умения за излизане от свредел).
• Освен това СУ-25 е бил на 3-5 км разстояние от Боинга, според руския Генщаб, но не се уточни (умишлено ли?) в каква плоскост.
Но според показаните радарни видеозаписи това разстояние е изчислено в хоризонтала до отломките от самолета, а спрямо самия самолет преди удара е било към 12-15 км.
• Към тях трябва да се прибавят и още над 5 километра допълнително във височина. Самолетът се явява на радара при ешелон 132 – т.е. до 4400 м., въпреки че руския Генщаб твърди, че цивилните радари засичат цел само над 5 км височина. Става дума в най-добрия случай за поне (според руската версия) 7,087 км разстояние общо разстояние (по хипотенузата).
Ракетата М-60, респективно някоя от модификациите й, с които евентуално трябва да е поразен, имат далекобойност от 7 до 10 км. Близо до земята и високо във въздуха (10-12 км) далекобойността спада над 2 пъти (др. данни сочат към 3 пъти).
Освен това при СУ-25 има особености и слабости при прицел нагоре в предната полусфера (той е щурмовик за борба с цели на земята) и би трябвало заходът му да е отзад на Боинга (бел.: пораженията са отпред) – т.е. разстоянието до целта за времето на летенето на реката ще се увеличава със скорост четвърт километър в секунда (скоростта на пътническия лайнер).
• Снимките от различни части на фюзелажа показват поражения по тях като от градушка осколки, което е типично за ракети земя-въздух. Частите са от различни места, отдалечени едно от друго по контура на самолета до двадесетина метра, докато ракетата дистанционно се взривява на 5 метра – т.е. няма как да нанесе такива поражения на такива големи участъци.
• Ракетата е с инфрачервена топлинна глава за насочване – т.е. по топлината, излъчвана от самолета, а най-горещи са двигателите (турбините). Но всички видеозаписи и снимки показват, че пряк удар по тях няма.
• Бойната й глава е от 2.7 до 3.5 кг, което е недостатъчно да се разпердушини такъв голям самолет. По време на бойни действия в предишни войни тази ракета е попадала пряко в соплото на вражески изтребители и въпреки това те са се приземявали, макар и повредени.
• Ракетата е излязла от въоръжение и срокът на съхранението дори на последните образци практически е изтекъл.
.
И ако отново има невярващи, давам становището на най-компетентния човек – главния конструктор на самолетите СУ-25 Владимир Бабак. Той не вярва в (цитат):„реалността на този сценарий”. Това становище е поместено в специализирания военно-технически, забележете, руски сайт на руския военно-промишлен комплекс АрмсТасс:
http://armstass.su/?page=article&aid=129603&cid=25
Толкова за прочутата версия със СУ-25.
.
.
.
—— РАКЕТАТА БУК ——-
.
Версиите на всички експерти (руски и западни) се свеждат до удар с ракета „земя-въздух”, най-вероятно Бук.
За това говорят и снимките на части от фюзелажа, които вече дадох. Украинците имат модификация 9К37М1 – «Бук-М1 (западна класификация SA-11| Тя е посочена с далекобойност 35 км и таван на полета 22 км.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%BA_(%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81)
Руснаците разполагат с нейни модификации, които достигат до 50 км далекобойност и таван 25 км.
И двете страни – Украйна и Русия разполагат с ракети С-300, които са далеч по-далекобойни и над два пъти по-унищожителни. Официално сепаратистите не разполагат с височинни ракетни комплекси. Неофициално се твърди, че имат такива.
http://www.ng.ru/cis/2014-07-01/1_dnr.html
След свалянето на Боинга версията на руските издания се промени и съдпадна с украинската – повреден комплекс при пленяването на ракетите (за украинската има обяснение – сетете се за онези четвърт милиард долара прелетни такси за Украйна, за които споменах)
http://ria.ru/world/20140718/1016618342.html#14057160493134&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration
Същевременно имаме данни от сепаратистите, че комплексите са поправени.
.
.
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА
.
А. ЗАПИСИТЕ И ТУИТОВЕТЕ
.
1.
Туитовете на Игор Стрелков – фактическият ръководител на Донецката република са известни. Давам ги в отделни картинки. Никой не ги обяви за съчинени. Беше направен опит за опровергаване. Давам и него – не изхождали от самия Стрелков. Но дори и да приемем този аргумент, остават фактите за уцелен самолет близо до Енекиево, представен като Ан-26. Факт е обаче, че никъде в хрониките на бойните действия, в пропагандните кампании след случилото и т.н. вече не се твърди за свален Ан-26. Естествено е – трябва да има остнаки, а такива няма.
.
2.
Записите. Украинците представиха общо четири записа.
• 2 минути преди драмата
https://www.youtube.com/watch?v=WnSrYKAzgcc
• веднага след драмата – три записа
******ПЪРВИ ЗАПИС (Мъжки глас, за който се твърди, че е на Игор Безлер, един от командирите на сепаратистите, известен още като “Бесният”)
– Групата на “Миньора” току що е свалила самолет точно до Енакиево. (втори мъжки глас, за който се предполага, че е полк. Василий Геранин от ГРУ)
– Пилотите. Къде са пилотите?
(Безлер) Изпратих да ги намерят и да снимат самолета. Дими.
(полк. Геранин) Преди колко минути?
(Безлер) Преди около 30 минути.
******ВТОРИ ЗАПИС (Мъжки глас, идентифициран като боец с прякор “Гъркът”)
Да, “Майоре”?
(“Майор”) Ами, “чернухинци” са свалили самолет.
(“Гъркът”) Кой го е свалил?
(“Майор”) От контролния пост при Чернухино. Казаците от Чернухино.
(“Гъркът”) Да, “Майор”.
(“Майор”) Самолетът се е разпаднал във въздуха, близо до мина “Петропавловская”. Открили са първия Товар 200 (военен жаргон за загинали – бел.ред.). Граждански. (“Гъркът”) Какво имате там?
(Майор) Накратко, това е 100% граждански самолет.
(“Гъркът”) Много ли са хората?
(Майор, псува) Отломките паднаха направо в дворовете на къщите.
(“Гъркът”) Какъв тип е самолетът?
(Майор) Още не съм изяснил, защото не съм огледал основната част. Гледам само там, където започнаха да падат първите тела. Има останки от облицовката, седалки и тела.
(“Гъркът”) Разбирам. Някакви оръжия?
(Майор) Нищо. Цивилни неща, медицински пакети, хавлиени кърпи, тоалетна хартия. (“Гъркът”) Някакви документи?
(Майор) Да, от индонезийски студент. От Университета “Томпсън” (ругае).
******ТРЕТИ ЗАПИС
(Мъжки глас, идентифициран като един от бойците)
По повод самолета, свален в района на Снежное-Торез. Граждански е. Падна край Грабово. Там е море от трупове на жени и деца. Казаците са там да видят какво става. Казват, по телевизията, че е украински транспортен Ан026, но те твърдят, че на самолета пише Malaysia Airlines. Какво търси на украинска територия?
(Мъжки глас, идентифициран като Николай Козицин, командир на казаците)
Това означава, че на него е имало шпиони. Не бива (ругае) да летят. Тук се води война!
.
За тази последна „сензация” с трите записа имаме опровержение от руснаците. Да го видим:
От трите записа руският специалист не използва техническа обосновка за първия. Опровергава го със смешни аргументи. Говори, че там ставало дума за някакъв самолет и затова записът бил „пришит”.
Да, именно за уцелен и свален самолет в този ден и по това време до Енакиево говори Безлер и докладва на Василий Геранин – полковник в ГРУ (Главно разузнавателно управление на Руската армия). Докладва 20 минути след драмата. И Енакиево е точен ориентир според други факти за това къде е ударила ракетата.
Аргументите за фалшификат на руския специалист са от втория запис, където се говори за някакви казаци, които са свалили самолета. Е, да приемем тезите на специалиста – този откъс е фалшив и сглобен от различни изречения!
Но това не опровергава мълчанието около първия запис с хвалбата за току-що смъкнатия самолет и третия запис с псувните, че е граждански самолет. А за тези два откъса руският специалист си мълчи и не обелва дума.
Не обелва дума и за скандалния откъс със записа преди драмата, където явно се фиксира някаква „птичка”, която ей сега ще пристигне там, където е прицелено нещо (ракета)
Имаме и самият Безлер с опровержение:
Относно първото обяснение за свален СУ край Енакиево – лъже. Такъв в този район няма. Има свалени Су-та на 2 и 14 юни – последния близо до Горловка (пада се в региона), ама това не е за реплики месец по-късно за „групата на Миньора току-що е свалила” или „преди половин час”
За третия запис също не се дават обясения.
Б. ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТАЛНИ СВИДЕТЕЛСТВА
– потвърждение на записите. Имаме и следното опровержение (снимки) Изводът оставям на вас. Имаме и следните др. съобщения на руски медии:
http://therussiantimes.com/news/11832.html
В това съобщение става дума и за очевидец, който говори за ракета, уцелила самолета точно около гр. Торез.
И в това става дума за същото (снимка)
И тук
И т.н.
.
.
.
ВЪПРОСЪТ „КОЙ?”
.
Украинците, руснаците или опълченците?
Давам схемата, показана от руския Генерален щаб.
Да забелязвате нещо?
Ами да – всички „Бук”-ове в района, които могат да достигнат самолета (в случая два) са на сепаратистка територия. Ето и съответните карти (вкл. и на Игор Стрелков, командващ сепаратистите)
Практически е невъзможно да се вкара установка на чужда територия във време на война и то без съпровождаща охраняваща военна част.
Виждате на последната карта радиуса на действие на „Бук”.
============================
Т.е. ако е бил „Бук”, то МОЖЕ ДА Е СТРЕЛЯНО САМО ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА СЕПАРАТИСТИТЕ.
============================
А имали ли са те БУК?
Да!
Самата им република декларира, че имат, те се хвалят, че ще свалят руски самолети именно с такива ракети, отбелязват, че са получили помощ от руски специалисти и т.н., и т.н.
Или това:
Или това пак от официалния им сайт:
Давам оригинала на руски – съобщението е от 14 юли (цитат)
„Теперь “логичное событие”. Сегодня у ополченцев состоялось боевое крещение новых мощных систем ПВО “Бук” (Ан-26). Не видели? Ну вот и хорошо, что не видели. Зато они кого надо, того увидели и “угостили”. Теперь на высоте не скроешься. Даже несколько “Буков”, при надлежащей,невидимой (ну не видимы радиолучи из России) информационной поддержке могут надежно прикрыть небо республик в зоне боев (дальность 20 км, высота 16 км).
Поясняю: РЛС стоят в России, возле границы. “Светят” цели для “Буков” постоянно. Ответки не боятся. Почти полигонные условия. В довесок сводка от Стрелкова (в тему): Проезжал сегодня Луганск два раза в сторону Краснодона и обратно. Оба раза было тихо, особых разрушений не заметил, хотя следы от попаданий мин или снарядов в дорожное полотно имелись в нескольких местах. Подтверждается сбитие сегодня в Луганской области трех самолетов ВСУ. Две “сушки” и АН-26. Три летчика взяты в плен. Противник сегодня в Луганской области не продвинулся.”
Възниква обаче един проблем.
Сепаратистите не могат да се работят с Бук.
Защо ли? Ами заради тази снимка от нейния пост за управление. Става дума за техника, която изисква подготвени специалисти – инженери от специализиран военен ВУЗ.
Ето ви едно видео:
Затова въпросът „Кой” изяснява територията – Чия? – На сепаратистите.
Но не отговаря на въпроса „Кой?
Всъщност и на него може да се отговори, ако се проследи пътят на ракетата.
.
.
———–ПЪТЯТ НА РАКЕТАТА ———–
.
Вместо да излагам аргументи, аз ще посоча обзорни линкове, които чудесно са направили това.
Редица блогери чудесно са проследили пътя й, за да не се занимавам аз с това. Пътьом беше опровергано и твърдението на руския Генерален щаб, че едно от видеата сочи украински Бук в Краноармейск, превзет от Киев седмици преди това. Но нито координатите съответстват, нито мястото изглежда така, нито жиците на тролеите ги са оттам (такива няма в Красноармейск)
http://avva.livejournal.com/2787603.html?thread=107583763#t107583763
Вижте и тук за пътя, където е много пригледно:
.
.
.
———–ИЗВОДИ И НЕИЗЯСНЕНИ МОМЕНТИ—————
**** 1. САМОЛЕТЪТ Е СВАЛЕН С РАКЕТА.
**** 2. ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ Е „БУК”, НО ЗАСЕГА ТОВА Е ХИПОТЕЗА. ВЕРСИЯТА ЗА РАКЕТИ С-300 ИЛИ с-400 КОРЕННО ЩЕ ПРОМЕНИ СЛУЧАЯ
**** 3. РАКЕТАТА, АКО Е БУК, Е ИЗСТРЕЛЯНА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА СЕПАРАТИСТИТЕ И Е С ОБУЧЕН ЕКИПАЖ (С МНОГО ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ РУСКИ)
**** 4. ВЪЗМОЖНО Е ДА Е ГРЕШКА ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА, КОИТО ОБИКНОВЕНО НИКОЙ НЕ ПРИЗНАВА
**** 5. СЪЩЕСТВУВАТ ОБАЧЕ РЕДИЦА ФАКТИ, КОИТО ГОВОРЯТ ЗА ПРЕДНАМЕРЕНО СВАЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕН САМОЛЕТ.
Например случаят с паспортите, със схемите на руския Генерален щаб, които всъщност опровергават напълно тезата за украинското участие – надали този орган е съставен от Калинки, изборът между един от трите летящи един до друг самолети в този момент, загиналите холандци – страна, в която живее дъщерята на Путин, раздвижването при комплексите Бук на участващите страни в конфликта в деня преди драмата и непосредствено в него и т.н.
**** 6. ПРОВОКАЦИЯ ПОД „ЧУЖД ФЛАГ””.
– опит на Киев да дискретидира Москва, като свали граждански полет с ракета от територията на сепаратистите. Абсурд. Това изисква да се посветят доста хора в операцията (риск за тайната й), да се купят редица враждебни руски военни не само на театъра на бойните действия, за да се вкара установката на тяхна територия. Изисква покупката и на висши ръководители в руския Генщаб и Кремъл – например за да се укрият данни от спътниковото разузнаване;
– опит на Москва чрез свален от нея граждански самолет да хвърли вината на украинците. Абсурд като замисъл. Това също изисква посвещаване на доста хора в операцията, а и покупката на висши военни и политици във Вашингтон – например заради данните от противниковото спътниково разузнаване.
**** 7. Отговор на въпроса КОЙ в действителност няма – в условията на украинския сблъсък и участието на маса силови групировки и олигархични интереси и в условията на руско-украинската корупция ВСЕКИ – в Москва, в Киев, в други държави може да е платил на някой екипаж и съответния офицер, притежаващ кода за изстрелване. Макар че тези хора са наистина доверени.
.
**** 8. Обаче несанкционирано изстрелване при липсата на арести и липсата на истинско разследване и прикриване на случилото се говори за тежък сблъсък на интересите на различните групировки на елита в Москва.
В този случай „несанкционираното” сваляне на самолета е замахване на една групировка на властта срещу друга, опериране на възможността й да маневрира, предопределяне на политиката на Русия независимо от лицата на руля на държавата чрез изостряне на конфронтацията със Запада.
Намеква за властови конфликт с далеко отиващи последици, който ще очертае рамките на руската политика в следващите години и дори десетилетия.
Намеква и за възможността Путин окончателно да е заел позицията на крайно твърдите (според мен) или просто вече да е превърнат в кукла на конци.
Факт е, че от няколко дни руски, и то забележете прокремълски медии го атакуват за мекушавост в разправата с външния и вътрешен враг, вкл. и близкия до Кремъл идеолог и говорител на патриотичния капитал и силовите структури Александр Дугин (в друг пост давам статията му от 22 юли в превод поради фундаменталното й значение за разбирането на руските цели)
~~~~ & Бел от днес: В един от изтритите ми коментари посочих, че пресконференцията на руския Генщаб в действителност елегантно и настойчиво лансира, макар и неявно, тезата за руското участие в свалянето на Боинга (вкл. дори с радарните разпечатки и картата на ситуираните Бук в региона от украинска и руска страна). Т.е. твърдото крило (военните) целят пълно смразяване със Запада и на тази основа вътрешна победа в Русия на промишлено-военния комплекс над енергийно-суровинния. Е, в сле0дващите години видяхме, че това се случи. ~~~~
.
**** 9. Следователно отговорът на въпросът „Кой” всъщност ще се получи когато отговорим на въпроса „Защо? ”.
Всеки потенциален отговор в момента би бил чиста конспирология. Обаче развитието на ситуацията в близките седмици ще ни го даде.
.
**** 10. Нежеланието на Белия дом да извади убедителни факти за случилото се (напълно по възможностите му) говори за също толкова тежък сблъсък и в ешелоните на американската администрация и политическия елит на САЩ. Т.е. влизайки и с двата крака в украинската криза, разширявайки намесата си, американския елит изглежда няма ясна визия за бъдещето и най-важното – отговор докъде биха стигнали и отишли при нарастваща ескалация на конфликта. Във Вашингтон нямат отговор и за бъдещето на Украйна – като маргинализирана държава от Третия свят или образцова западна витрина. Брюксел също няма отговор – първото решение за маргинална държава е неефективно и рано или късно ще загубят Украйна, второто обаче е скъпо начинание, а никой не иска да се бърка за пари.
.
**** 11. Личното ми мнение – свалянето на „Боинга” виетнаминизира конфликта и показа очевидното – той ще е с голяма амплитуда във времето и крайният му изход – дори при победа сега на едната или другата страна ще се реши след години.
Loading...

Последни от България

Отиди Горе