Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Токенът на Facebook ще се изправи пред демографски проблеми

в Крипто
Loading...

Криптовалутата на Facebook – Globalcoin, ще бъде изправена пред демографски предизвикателства, според последните проучвания на фирмата за крипто анализи Diar.

Собствената криптовалута на Facebook, която се опитва да прекъсне или заобиколи банковите мрежи, за да премахне финансовите бариери и да намали потребителските разходи, ще се появи през 2020 година.

В последния си доклад, Diar споделят техните предположения, че монетата ще бъде изправена пред демографски предизвикателства, тъй като потребителската база на гиганта на социалните медии остарява.

Предполага се, че няма достатъчно осведоменост за дигиталните валути сред застаряващата потребителска база. В същото време младите хора, които са добре информирани за новия тип валута, не са достатъчно богати, за да я използват в значителни обеми.

Освен това, за да се улесни приемането от потребителите и търговците, Globalcoin ще трябва да влезе в партньорства с традиционните финансови институци.

Най-вероятно Facebook ще се фокусира върху държави, чиято финансова инфраструктура липсва, твърди Diar.

Както вече беше съобщено, Facebook водят дискусии със световния доставчик на платежни услуги Western Union, като част от изследванията си за предоставяне на достъпни цени за услуги за парични преводи за хора, които нямат достъп до банки.

Също така Facebook твърди, че търси да набере $1 милиард в подкрепа на крипто проекта си от Visa и MasterCard. Също така компанията се срещна с рисковия капиталист Тим Дрейпър, за да обсъди възможни инвестиции.

Миналата седмица Financial Times съобщиха, че във Facebook са проведени разговори с най-голямата американска крипто борса Coinbase и Gemini, която е основана от близнаците Уинкълвос.

Според анонимни източници, Facebook провежда преговори с големи фирми, свързани с криптовалутите, за да гарантира, че дългоочаквания им стекбълкойн е свързан със стойността на американския долар и е ликвиден, търгуем и сигурен. Cryptodnes. bg

Facebook ще стартира фокусирана върху плащания криптовалута

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе