Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

„Това беше грешка“ – Трансджендъри съжаляват, че са си сменили пола

в Лайфстайл
Loading...

Сменилите пола си чувстват остра дисфория – недоволство от своето състояние, което се задълбочава, и те не знаят какво да правят…

Както пише Sky News, броят на младите британци, които искат да си сменят пола, стига до рекордно ниво. Точният брой на хората, недоволни от своя нов пол или решили да се върнат към своя биологичен пол, засега не е известен, но Уолт Хайер, който извърши „обратния преход“ преди 25 години, на сайта си твърди, че такива са около 20%.

След като 28-годишната британка Чарли Ейвънс, която десет години се смяташе за мъж, но след това реши отново „да стане“ жена, публикува своята история, тя получи съобщения от стотици хора, които чувстват същото, каквото чувства и тя. Това й даде идеята да създаде благотворителния проект The Detransition Advocacy Network, който помага на други „екс-трансджендъри“ да се справят с ненавистта и преследванията от страна на нетолерантното лесбийско-хомосексуално общество, което ги смята за предатели.

„Аз общувам с 19- и 20-годишни хора, които бяха оперирани за смяна на пола и съжаляват за това. Тяхната дисфория – остра неудовлетвореност от своето състояние, не отслабва, те не се чувстват добре и не знаят какво да правят…“

Ейвънс посочва кои са хората, които дават назад. „Те са обикновено на 20 години и основно са жени, по правило хомосексуални, които също често страдат и от аутизъм…“

Друга жена, която пред Скай Нюз се представя с псевдонима Рубин, заради страх от разправа от страна на лесбо-хомосексуалната общност, разказва, че на 13-годишна възраст започнала да се идентифицира като мъж и започнала да приема препарати за „джендърния преход“. Това лято била планирана операция за отстраняването на гърдите й, но тя започнала да се колебае.

„Аз помислих, че в крайна сметка всички промени ще се окажат недостатъчни, и реших, че е по-добре да променя отношението към себе си, отколкото да променям тялото си. Забелязах паралел между джендърната дисфория и други проблеми, свързани с възприемането на собственото ми тяло… – разказва Руби, която сега е на 21 години.

Друга, „върнала се от мъж“ млада феминистка – Дагни, иска да каже на света, че социалните мрежи са главната движеща сила, която убеждава нещастните деца да сменят пола си, но за нейно неудовлетворение, само консервативните християнски издания се заинтересували от историята й, докато левият новинарски печат я отминал с враждебно мълчание.

Както съобщава lifesitenews, в периода на половото си съзряване, когато била силно объркана от първата си менструация, тя публикувала в блога си поста „Аз съм 12-годишно момиче, но искам да бъда момче“ и доброжелатели й разказали за такова напреднало постижение на западната цивилизация като „смяната на пола“.

На 15 години тя започнала да се идентифицира като „транс“. На тази нова нейна идентичност повлияли по-възрастни „трансджендърки“ – нейни приятелки, и социалните мрежи. Дагни създала акаунта Tumblr, влязла в група, която се занимава с лесбо-хомосексуална тематика и скоро била озарена от усещането, че е „транс-мъж“.

Дагни започнала да смята родителите си за фанатици, защото не й позволили да започне хормонална „терапия“. Ненавиждала, когато я наричали „тя“. Убедили я, тъй като тя е „транс“, че е морално задължена да извърши „прехода“, а всякакви съмнения от нейна страна били определени като „интернализирана трансфобия“.

Сега Дагни е на 22 години и повече не иска да извършва „преход“; тя смята, че е важно децата с джендърна дисфория да знаят, че имат избор.

„На нас ни беше даден само един вариант, който се съпровожда с риска от ужасни разрушителни последици; ако подрастващите искат да бъдат друг пол, трябва да им се разреши „преходът“… Но такива като мене са неудобно противоречие с тази история…“ -разказва Дагни.

Благодарение на нейния проект piqueresproject.com, в който участват три други извършили „обратния преход“ девойки, поне двама подрастващи се отказали от смяната на пола.

Посочените примери потвърждават информацията, която Уолт Хейер се опитва да разкрие на обществото от много години.

„Дългосрочните последици от хирургическата намеса в трансджендърната терапия още не са изучени – отбелязва Хейер на симпозиум през 2017 г. в Университета в Хонконг.- Днес ние нямаме обективни и убедителни изследвания. Аз чувствам, че разкаянието и връщането назад ще бъде следващият рубеж на трансджендърите, така че бъдете готови…“

Издaтeлcтвo PACПEP

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе