Тимерманс е говорителят на Сорос в Европа

в ПО СВЕТА

Изборът за лидери на европейските институции може да се отложи до есента. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ народният представител от ПГ на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

Той обясни, че Европа през 2019 г. не е Европа от 2014 г. Френско-германският диктат преди 2014 г. доведе до печален край, каза още той. Марков обясни, че на тези евроизбори е гласувал за ЕНП заради премиера Бойко Борисов и от лоялност към ГЕРБ, но ако е имало пряк избор между Франс Тимерманс или Манфред Вебер, какъвто би било резонно да има за шеф на ЕК, не би гласувал за нито един от двамата.

В Европа има да се решават много проблеми и двамата претенденти са част от тях, каза още Марков.

„Единият беше шеф на парламентарната група на ЕНП и не си мръдна пръста. Нито един път не каза, че Европа е християнска, позволи на канцлера Ангела Меркел да осъществи безумната си идея към мигрантите – „Елате, ще се справим“ – разбира се, тя не се справи. А Тимерманс е говорителят на Сорос в Европа. Неговата любима фраза е, че ние трябва да свикваме с многообразието. Както се видя, ние – българите може да сме най-бедни, но имаме достойнство, отказахме да свикваме с многообразието, не приехме т.нар. пакт на ООН за миграция, според който трябваше тя да ни осъществи благоденствието, миграцията да е източник на нашето благоденствие до 2030 г. Българският конституционен съд кастрира Истанбулската конвенция и то завинаги“, коментира Георги Марков.

Според него за шеф на ЕК ще бъде избран някой от ЕНП, като предположи, че това ще е французинът Мишел Барние. Георги Марков коментира и предложението Кристалина Георгиева да е начело на ЕК, като наследник на Доналд Туск.

Според него спекулирането с името ѝ е шега, а самата Георгиева няма качествата, необходими в този тежък момент за европейската политика. Той обаче не изключи тя да влезе в оборот по две причини.

„Едната е, че за тази длъжност се търси удобен и послушен човек, каквато е тя. Втората причина е, че трябва да има жена на един от високите постове в Европа“, обясни той. Това, че тя няма да е начело на ЕК, е сигурно, коментира още той.