Техеран: Отмъщението ни за Сулеймани няма да се ограничи със смъртта на Тръмп (ВИДЕО)

Командващият аерокосмическите войски на ислямска република Иран бригаден генерал Амир Али Хаджизаде са закле да отмъсти за ликвидирания от американците командващ елитните Бригади “Ал Кудс” на Корпуса на стражите на ислямската революция ген. Касем Сулеймани, съобщават израелски медии.

“Отмъщението за шахида Сулеймани няма да бъде прекратено даже със смъртта на Тръмп. Единственото, което е достойно за кръвта на шахида Сулеймани – това е пълното унищожаване на Америка в региона”, заяви Хаджизаде по време на погребението на ген. Сулеймани в Техеран.

Начело на церемонията по прощаването с ген. Сулеймани застана върховният духовен лидер на ислямската революция аятолах Али Хаменей.

Погребението бе предавано пряко по иранската държавна телевизия. От кадрите се вижда, че аятолах Хаменей не успява да сдържи сълзите си.

От своя страна приемникът на командващия “Ал Кудс” – Исмаил Гани, се закле да отмъсти за своя предшественик.

Изявлението си той направи в интервю за иранската държавна телевизия, съобщава The Times of Israel.

“Всемогъщият Аллах обеща да отмъсти, а Аллах е главният отмъстител. Разбира се, ще предприемем мерки. Обещаваме да продължим мъченическия път на Сулеймани също така уверено, както и преди, с Божията помощ”, заяви той пред журналистите.

По думите на Гани, последователите на Сулеймани се стремят да “изгонят Америка от региона на Близкия изток”. Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.