Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Теглете по-бързо докато печелите крипто с новия софтуер на BitТorrent

в Блокчейн
Loading...

Peer-to-peer торент тракерът BitTorrent стартира своя софтуер за оптимизация на тегления, BitTorrent Speed, с функционалността на токен.

Новината е разкрита в официално съобщение за пресата, публикувано на 8 юли.

BitTorrent пусна собствена монета, която е базирана на блокчейна на Tron – BitTorrent (BTT) – в началото на тази година, като разкри плановете си да разработи платформа за токенизирано съдържание, която ще позволи на потребителите да оптимизират скоростта на мрежата си и да постигнат по-бързо теглене на файлове.

Според прессъобщението, софтуерът BitTorrent Speed ще бъде интегриран във всички нови файлове за изтегляне на клиентския софтуер на µTorrent Classic Windows.

Уебсайтът на BitTorrent Speed разкрива, че потребителите ще бъдат възнаградени с BTT в замяна на сийдване. С други думи колкото по-дълго се сийдват файлове,  толкова повече монети ще печелите. В същото време колкото повече BTT сте склонни да похарчите,толкова по-бързо ще теглите файлове. Стартиран е и интегриран портфейл, който позволява на потребителите да управляват своите токен приходи.

Продуктът остава ограничен само за Windows системи, с очевидни планове за разширяване на покритието в бъдеще.

Tron, който придоби BitTorrent през юли 2018 г. за неразкрита сума, работи за интегрирането на двете децентрализирани мрежи въз основа на устойчивия стандарт за peer-to-peer споделяне на BitTorrent, който стартира през 2004 година.

В прессъобщението се твърди, че пакетът от продукти на BitTorrent – включително клиентите BitTorrent и µTorrent – са в основата на „най-голямата децентрализирана P2P мрежа в света“, с предполагаеми 100+ милиона  активни потребители и инсталации на 1 милиард устройства.

Независимо от стартирането на BitTorrent Speed, в моментаTron (TRX) се търгува на около $0.034 и се нарежда на 10-то място по пазарна капитализация.

BitTorrent (BTT) токенът се класира на 36-то място и се търгува на цена от около $0.001.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе