Съдът в САЩ иска от Крейг Райт доказателства за собственост над Биткойн

в Крипто
Loading...

Окръжният съд на САЩ в Южна Флорида издаде заповед от 3 май, в която самопровъзгласилият се за Сатоши Накамото, Крейг Райт, трябва да изготви списък на публичните си биткойн адреси.

Заповедта е част от продължаващо дело срещу Райт, подадено от компютърния учен Дейвид Клейман, в което се твърди, че Райт е откраднал стотици хиляди BTC. Токените бяха на стойност над $5 милиарда през февруари миналата година, когато Клейман за първи път съди Райт.

Заповедта илюстрира редица искания на ищците. Те изискват съда да нареди на Райт да изготви списък с публичните си биткойн адреси, които притежава от 31 декември 2013, за да идентифицира всички биткойни, за които се твърди, че са прехвърлени в “сляп тръст” през 2011 и да представи документи, свързани с него.

Освен това, ищците също така искат от съда да разпореди Райт да определи под клетва самоличността на настоящите и минали попечители и бенефициенти на тръста. Последното искане е „да се разреши по-нататъшно отлагане на д-р Райт по отношение на неговата собственост и контрол над биткойните“.

Документът също така уточнява, че съдът преразгледа заповедта си по предходното искане на Райт за запечатване на информация относно неговите биткойн средства. В допълнение към отхвърлянето на предложението на Райт относно списъка с биткойн адреси, съдебната заповед гласи:

На или преди 15 май 2019, в 17:00 часа източното време, д-р Райт ще представи всички транзакционни записи на тръста, включително, но не само, записи, които отразяват прехвърлянето на биткойн в “слепия тръст” през или около 2011 година. Показанията трябва да бъдат придружени от декларация за автентичност.

Както се съобщава в края на миналата година, американски съд вече отхвърли повтарящите се искания на Райт да отхвърли делото Клейман. Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе