Счетоводителката на енерГЕПИйната мафия изплю камъчето (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Когато гледате краткото видео и едновременно с това смятате подадените от министърката числа, както съм ви подсказал да сторите това на долната снимка, трябва да се имат предвид две тънкости от начина на изказване на счетоводителката. Тя казва, че държавните производители под шапката на БЕХ (АЕЦ „К“, ТЕЦ „МИ2“ и НЕК) подават ежечасно по повече от 680 Мега-Вата електроенергия, но всички знаят, че точното число е минимум 690 МВт. Другата тънкост е, че за ежедневните доставки тя използва израза „приблизително 13 000 МВт.ч“, което в превод означава ПОД посоченото число.

Видяхте ли видеото? Направихте ли си изчисленията? Какво получихте? Колко часа от денонощието държавните производители НЕ осигуряват продукция на борсата, както това ги е задължила Европейската комисия по делото „БЕХ Electricity“, както самата счетоводителка казва във видеото?

От тук на сетне следват вариации на тема, а какво става, когато през някои от часовете сумарното държавно предлагане е над 690 МВт, колко още часа ще останат „на сухо“?

Този факт е известен по върховете на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия, но услужливо, в наша услуга, практически не се докосват до него. Това изпускане на счетоводителката носи уникален характер. То е сътворено през месец април 2019-та г. пред централния вход на Министерски съвет. Ако ме питате, защо едва сега ви го показва, то отговорът е, че едва сега попаднах на него, докато търсех съставките от втория клип (по-долу), който им 100% връзка с изпускането на счетоводителката. Така на практика проверките, за които говори във втория клип шефа на регулатора и самата министърка вече са безсмислени, защото схемата е ясна. Въпреки това вижте какъв срок си поставя председателя на КЕВР за извършването и в края на втория клип.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)