Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Стигнахме ли дъното?

в Крипто
Loading...

Binance публикува доклад, показващ, че има доказателства, които сочат, че масовата пазарна корекция от 2018 г. означава, че цените на криптовалутите са ударили дъно.

Изследването също така подчертава високо корелирания характер на пазара на цифрови валута поради “мисленето на стадото”, което възниква по време на късните фази на бичия пазар или ранните на мечия.

Според подробностите от изследването, публикувано на 11-ти април, 2019, стабилното възстановяване на цените на криптовалутите от най-ниските нива от 2018 г. сочи към това, че пазарът е достигнал дъно.

От началото на годината, Биткойн е нагоре с повече от 40%, като три четвърти от този растеж се случва през април 2019 г. Преди пробива на Биткойн, който се случи в началото на април, алткойновете станаха потърпевши на огромни печалби.

Тъй като Биткойн падна в началото на 2018 г. от $ 17,000 до $ 6,000, анализаторите започнаха да говорят за ценово дъно. В средата на ноември 2018 година, цената продължи да спада, като достигна 3,100 долара.

Печалбите, които наблюдаваме на крипто пазарите отново разпалиха дискусии за пазарното дъно. Анализатори като Брайън Кели изразяват увереност, че катастрофата от средата на ноември ще бъде дългосрочно дъно на най-голямата криптовалута по пътя към друга бича фаза.

Една от основните точки на обсъждане на изследването на Binance е степента на корелация между криптовалутите.

В доклада се заявява, че вътрешната корелация на цените на криптовалутите се е повишила по време на мечия пазар от 2018 година.

Позовавайки се на феномена на съвместното движение (наричан също “пастирски ефект“), докладът предполага, че ирационалното поведение на инвеститорите на дребно и новостта на самия пазар като цяло са допринесли значително за високата вътрешна корелация на криптовалутите.

Използвайки данни от февруари 2014 г. до март 2019 г., изследователският екип откри, че периодите на висока корелация на алткойните [между 0,8 и 1] съответстват на обръщането на тенденциите при Биткойн.

Като се има предвид кратката история на крипто-пазара, може да е рано да се каже, че има причинно-следствена връзка между върховете в корелацията и обръщането на пазара, или ако в действителност самият “стаден” ефект е на пазара.

В опитите си да обяснят явлението на съвместното движение, изследването на Binance сравнява матрицата на инвеститорите на крипто-пазара с тази на основните борси в различните страни.

Изследователският екип откри, че и криптопазарът, и китайската фондова борса са имали значително по-високи обороти. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе