Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Стартира нова социална медия на блокчейн

в Блокчейн
Loading...

Block.one стартира нова социална медия, наречена Voice. Платформата ще бъде изградена върху EOS, обществен блокчейн, който ще отстрани корпоративния контрол.

Екипът oт разработчиците твърди, че създаването на съдържание ще бъде напълно прозрачно и че новата социална мрежа ще избегне скритите опасности, които накараха потребителите и правителствените служители да се притесняват от Facebook.

Според официалното съобщение:

Voice е по-прозрачна социална медийна платформа, където стойността на доброто съдържание циркулира обратно в поддържането на общността, а не корпорациите.

Главният изпълнителен директор, Брендан Блумер казва, че Voice ще обърне модела на Facebook, като приоритизира хората над печалбите.

„Истината е, че настоящите социални медийни платформи са предназначени да използват техните потребители. Просто погледнете бизнес модела. Нашето съдържание. Нашите данни. Нашето внимание. Това са невероятно ценни неща.

Но точно сега платформата, а не ползвателят, се възползва от наградата. По проект те управляват, като продават нашата информация на рекламодателите, оформят печалбата и наводняват нашите персонални канали. Voice променя това. “

Според Блумер, прозрачността ще бъде основна част от потребителския опит. Всеки отделен участник ще играе по същите правила, като елиминира скрити програми, подли алгоритми, ботове и проследяване на данни.

Платформата е отворена за бета потребителите

Вие човек ли сте? Ако е така, вие сте готови да си направите профил! Ние използваме специална система за удостоверяване, за да сме сигурни, че всеки потребител на Voice е действителен човек. Няма ботове. Няма “кухи профили”.

Моделът, базиран на кредити, стимулира потребителите да генерират съдържание чрез възнаграждаване на създателите с Voice токени.

Когато пуснете публикация и други потребители я харесат, вие печелите Voice токени, а публикацията ви се вижда от хората. Колкото по-популярна е вашата публикация – толкова повече печелите.

“Геймификацията” позволява на потребителите да харчат токените за ливъридж.

Имайки предвид проблемите, които срещат в последно време социалните медии, една подобна платформа, която да се базира на блокчейн, ще бъде важен опит за имплементация, който може да даде тласък на другите компании да се ориентират към децентрализирането на своето съдържание. Cryptodnes. bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе