Стана ясна причината Ангела Меркел да се тресе публично

в БЪЛГАРИЯ

Миналата седмица на срещата на G20 в Осака, Япония, тя каза, че не знае каква е причината, но сега нещата ще си дойдат на мястото. Вчера ФР Германия постави нов абсолютен рекорд по производство на електроенергия от СЛЪНЦЕ, в рамките на един месец. Така северната страна за първи път в своята история произведе над 7 Тера-Ват-часа = 7 000 Гига-Ват-часа = 7 000 000 Мега-Ват-часа = 7 000 000 000 кило-Ват-часа електроенергия за 30 денонощия от слънцето.

Ето как изглежда това (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката с графиката):

Нарочно поставих месечното производство на ток от слънце заедно с месечното му производство от ВЯТЪР. Така се вижда, че през МАРТ 2019-та ФР Германия подобри абсолютния си рекорд по производство на електроенергия от ВЯТЪР. Тогава своевременно ви показах това събитие:

Този рекорд надскочи, в Германия от вятър, за март 2019-та, годишната продукция на АЕЦ „Козлодуй“, в червеното каре на снимката.

За да си представите, какво представлява новия рекорд от вчера ще ви заостря вниманието на факта, че 7 ТВт.ч е повече от ДВА ПЪТИ средното месечно потребление на електроенергия в България. А за финал ще ви припомня и предишния слънчев рекорд на Германия, от юли 2018-та г.:

Всеки път, по време на церемонии при публични срещи канцлер Меркел се сеща за някой предстоящ рекорд по производство на електроенергия от ВЕИ-та и неконтролируемо за почва да се тресе от екстаз. Всичко е толкова просто! Поради същата причина, но с обратен знак нашия премиер обикновено заспива на подобни мероприятия.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)