The Bulgarian Times

Срама нямат даже от кралицата

в Свят

Разказва и показва съботното издание на лондонския вестник The Times, за геройствата и успехите на британския клон на ядрената мафия, която при всички обстоятелства не остава с празни джобове, за сметка на поданиците на Нейно Величество.

Ето какво се казва още в началото на публикацията:

“На правителствените съветници бяха възложени договори на стойност милиони паунда за неуспешни ядрени проекти, въпреки че в някои случаи същите съветваха компаниите, които стоят зад схемите.
PWC, счетоводната фирма, получи петгодишен договор за 4,5 милиона британски лири от Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия като финансов съветник на проекта за АЕЦ Wylfa на Anglesey, бъдещето на което е под въпрос.
Проектът е разработен от Horizon, дъщерно дружество на Hitachi, но японската компания заяви миналия месец, че може да бъде спасена само ако Великобритания го национализира тъй като частни компании не желаят да инвестират. The Times съобщи миналия юли, че PWC също е сред съветниците на Horizon.
Адвокатската кантора “Линклатеърс” получи тригодишни 10 млн. паунда …”

Цялата статия е достъпна само през абонамент, но и до тук е повече от ясно, за какво става въпрос. В тази връзка ще напомня само два факта, свързани с (из)роден провален, но влачен с години ядрен проект. 1-во, настоящата министър енерГЕПИка е СЧЕТОВОДИТЕЛКА и до сега успя да извърти доста схеми за източване, около неосъществимия проект. 2-ро, същата персона вече ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЦ буквално рисува поканата, към бъдещите “инвеститори” и до ДЕСЕТ ДНИ трябва да им я изпрати, а ние да я видим в някои вестници. Сън не ме хваща от трепетно очакване.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе