„Спящият пророк“ Едгар Кейси

в Любопитно
Loading...

Човечеството никога няма да се откаже от опитите да научи бъдещето си. Съществуват пророци, които могат да повдигнат завесата на тази тайна. Един от тях е Едгар Кейси – американски мистик, медиум и самопровъзгласил се лечител.

Кейси правел диагнози, давал рецепти за лечение на болни и разказвал за причините, заради които загивали цивилизации. Повечето му предсказания били направени в състояние на транс, подобен на сън; затова го нарекли „спящия пророк“.

Едгар Кейси е роден през 1877 г. Способностите му започнали да се проявяват още в детството му. Тогава той имал проблеми с правописа и баща му, който смятал, че синът му е мързелив, го ударил. Момчето паднало от стола и като се съвзело, чуло глас: „Ако поспиш малко, ние можем да ти помогнем.“

Момчето не разбрало кой изрекъл тези думи, но било сигурно, че чуло глас. Впоследствие било достатъчно Едгар да поспи и да сложи под главата си учебник, за да знае съдържанието му.

През 1900 г. Кейси заболял от ларингит и съвсем загубил гласа си; през 1901 г. хипнотизаторът Харт му предложил да го излекува; Едгар обаче връщал гласа си само по времето на хипнотичния сеанс, а когато се събуждал, гласът му отново изчезвал. След Харт с Кейси се заел местният хипнотизатор Ел Лейн. В транса Едгар описвал болестта си и начина й на лечение, а Лейн следвал указанията му. Гласът му се връщал.

Успешното изцеление вдъхновило Кейси и Лейн и те започнали да лекуват местни жители. Кейси изпадал в транс и давал рецепти за лечение. По-късно болният посочвал името и мястото, където живеел, а Кейси определял диагнозата и лечението.

Кейси станал толкова популярен, че започнал да получава писма от целия свят. Впоследствие жената и по-големият син на Кейси сменили Лейн. Секретарката Гладис Дейвис започнала да стенографира „четенията“ на Кейси, тъй като той нищо не помнел от изреченото по времето на транса.

На Кейси задавали различни въпроси – за Бог, за душата, за безсмъртието. Когато го питали откъде черпи информацията, той отговарял, че неговият „съзнателен разум се подчинява на подсъзнателното, свръхсъзнателното и душевния разум…“.

Въпреки че вярвал в Бога, Кейси с времето възприел идеята за превъплъщението на душата и за реинкарнацията, макар че тази идея не съществува в християнската доктрина.

„Спящият пророк“ често споменавал предишните превъплъщения на свои пациенти и им обяснявал, че много проблеми в настоящето имат по-дълбоки корени, отколкото си представят хората.

Освен че помагал на хората, Кейси разказвал за историята на човечеството и легендарното изчезване на континента Атлантида. В своите „четения“ той посочвал, че цивилизацията на атлантите достигала до изключително високо материално и научно ниво. Той смятал, че много души, живели на Атлантида, се въплъщават на планетата в наше време.

Кейси и Елена Блаватска в нейната „Тайна доктрина“ споменават за високи технически постижения на атлантите: огромни градове, летателни апарати и използване на лазерни лъчи и ядрена енергия, като източници на енергия.

През 20-те години Кейси започнал да съобщава за бъдещи световни събития. В живота си той направил около 14 хиляди пророчества, но не всички от тях са обнародвани.

Кейси предсказал Първата и Втората световна война, началото на икономическата криза през 1929 г., независимостта на Индия, образуването на Държавата Израел, предсказал смъртта на двама президенти. Удивил всички, като предрекъл, че през втората половина на ХХ век премиер на Великобритания ще бъде жена.

Много от предсказанията на Кейси са трагични: страшни катаклизми в началото на третото хилядолетие ще променят облика на Земята. Кейси смятал, че причината за катаклизмите ще бъде промяната на наклона на земната ос и преместването на магнитните полюси. Тези процеси ще доведат до радикални промени на цялата планета, но най-силно ще пострада Америка.

Районите на източното крайбрежие край Ню Йорк, а вероятно и самият град на практика ще изчезнат от лицето на Земята. Но там ще живее още едно поколение. Що се отнася до южните части на Каролина и Джорджия, те ще изчезнат напълно, според Кейси.

Ню Йорк, Кънектикът и други райони на Източния бряг ще се тресат така, че ще изчезнат. Водите на Големите езера ще се влеят в Мексиканския залив. Ще се пробудят вулканите на Хаваите и ще възникне такава силна вълна, че южните брегове на Калифорния след три месеца ще бъдат под вода…

В северните райони на Гренландия ще се появят открити води, ще се появят нови земи в Карибско море. Южна Америка ще се тресе отгоре надолу и в Антарктида, недалеч от Огнена Земя, ще се надигне земя от дъното и ще се появи пролив с бушуващи води.

Ще се случи ли това, ще отговори само времето. Но учените знаят днес, че в района на Атлантически океан протича интензивно разширяване на океанското дъно, а под Тихи океан – обратно, интензивно свиване, в резултат на което мощното напрежение на тектоничните плочи се разпространява под двете Америки.

„Спящият пророк“ често говорел за Русия. Преди смъртта си през 1945 г., Кейси предрекъл, че целият свят ще гледа с надежда на Русия; тя няма да бъде в т.нар. комунизъм. Но истинската свобода, когато всеки ще живее заради своя ближен – този принцип ще се прояви в тази страна. Но ще трябват години, за да изкристализира той. От Русия отново ще дойде надеждата за света.

Кейси починал на 3 януари 1945 г. на 67 години. Последните му думи били: „Колко се нуждае нашият свят от Бог…“

В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР“ – „ЯСНОВИДЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРОРОЧЕСТВА“ ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ДРУГИ СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ ЯСНОВИДЦИ. ТЪРСЕТЕ Я В КНИЖАРНИЦИ ХЕЛИКОН, КНИЖАРНИЦИ БУКПОЙНТ, КНИЖАРНИЦИ СИЕЛА, КНИЖНИ БОРСИ БУКТРЕЙДИНК И БОЛИД – НА ЩАНДА НА ИЗДАТЕЛСТВО ДИЛОК.

Ясновидството и ясновидците са вълнували човека от край време и винаги ще го вълнуват. Отричани и боготворени, пророците са част от миналото, настоящето и бъдещето на живота както на нашата планета, така и във Вселената. Докосването до невидимото и неведомото е само едно малко доказателство за нашето голямо незнание. Тази тема е не само любопитна за милиардите хора, тя е и от изключително важно значение. Ето защо е важен и подходът към нея. Грубото отричане на всичко, което не познаваме, е повече от невежество. То е престъпление. Сляпото вярване и предоверяване също не са за предпочитане.

Вече хиляди години пророците от всички времена най-често са смятани за слуги на Сатаната. Но дали Сатаната не е другата половина на Бог? Духовното израстване и обучение също са малко или много условни понятия, но всеки, който веднъж се е закачил за тази нишка, е длъжен да я проследи докрай, според силите и възможностите си.

Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Тръмп е последният 44-ти президент на САЩ

 

Човекът, който можеше всичко, но когато е заспал

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе