Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Спиране на новите изисквания на Закона за шума искат ресторантьори –  Българска Асоциация на Заведенията – БАЗ:Няма да сме тихи

в България
Loading...

Спиране на новите изисквания на Закона за шума искат ресторантьори и собственици на заведеня. Те ще внесат в Президенството искане държавният глава да наложи вето на промените, приети от депутатите миналата седмица.

Според новите правила всички заведения – ресторанти, дискотеки, градини или открити плажни барове трябва да затварят в 22.30 часа. В противен случай предвидената глоба е от 3000 до 12 000 лева. Според бизнеса от прилагането на Закона ще последват големи икономически загуби за целия туристически сектор.

 Българска Асоциация на Заведенията – БАЗ: Няма да сме тихи

България веселбите, празненствата, концертите и танците вече са забранени!

След приемането на новия Закон за защита от шума, всички заведения – ресторанти или дискотеки, градини или открити плажни барове трябва да затварят в 22.30 часа. Законът беше приет от Народното събрание на 20.06.2019 г., а от неговото прилагане ще последват големи икономически загуби за целия туристически сектор, ще се легитимира приемането на закони без да се прави предварителна оценка на въздействието им и най-вече се нарушава нормалната логика на живота на хората в България. Българската асоциация на заведенията работи за увеличаване на щастливите хора в България, не на усещането за нещастие. Затова на 27 юни 2019 г. от 15 часа ще бъдем пред сградата на Президентството, където ръководството на БАЗ ще внесе писмо с искане Президентът да наложи вето на приетия закон за защита от шума. Надяваме се той да оцени колко много проблеми създава, а не премахва този закон.

Държавата не може да ви забранява, да се усмихвате, да се веселите или да пеете. Ние от БАЗ няма да бъдем тихи и послушни.

ФБ събитието, ТУК

Заглавна снимка ресторант Дюни по времето на СОЦ-а, сега хотел Дюн

Мая Илиева продаде хотел Дюн в Слънчев бряг (ВИДЕО)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе