Соломон Паси: В руското посолство в София има 68 шпиони, извън него – няколкостотин! Кръгът „Русофили“ ме обвини в шпионаж за Израел, наредих да се изхвърлят руските шифровъчни машини във Външно

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

„В България има руски шпиони, 68 човека са само в посолството в София. Извън него са няколкостотин. Имахме великолепната възможност покрай отравянето на Сергей Скрипал, да изгоним един-двама, но защо не го направихме – не мога да кажа“.

Това заяви президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси в ефира на БТВ.

„Ако съм човек на отмъщението, щях да ръкопляскам на това, което се случва в момента. Кръгът „Русофили“ ме обвини в шпионаж за Израел, защото като външен министър наредих да се изхвърлят руските шифровъчни машини във външно министерство. Така спрях достъпа до военна информация от страната ни за Русия“, допълни бившият ни външен министър.

„Дали си русофил се разбира от това къде си изпратил детето ти да учи – в САЩ, Великобритания или Москва. В България русофили няма“, разясни той.

„В момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда. Това, на което сме жертва, е пропагандата на Русия, която атакува сърцата и умовете на младите хора“, предупреди Соломон Паси.

„Мария Габриел получи достоен ресор. Тя получи заслуженото за работата, която свърши. Иновациите са въпрос на огромни политики в световен мащаб. Тя вече ръководи това, което Умберто Еко нарича сексуалната революция на младите, която ще промени света. Тя ще отговаря за програмата „Еразъм“, бореща се с демографската криза. До момента чрез нея са се родили един милион бебета. надявам се тя да обхване повече хора, не само студентите“, заяви Соломон Паси.

Епицентър