Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Собственичката на „Артекс“: Цветанов оцени мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм (ВИДЕО)

в България
Loading...

Пред Нова тв арх. Весела Мирянова, собственичка на “Артекс” със съпруга си арх.Пламен Мирянов, обясни защо са продали на Цветан Цветанов на толкова ниска цена цял етаж от сградата “Летера” с личен асансьор на ул.”Латинка” 8, известна като Сградата с буквите. „И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали на загуба. Да, имам такива апартаменти”, обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър. Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент, и от „Артекс” му предложили апартамент, който не се продавал. „Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм”, допълни Мирянова. Явно Весела Мирянова има предвид стиховете от псалом 90 според православната библия, които са изписани на сградата. Псалома започва така: “Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия…”

 

 

Пред Нова тв арх. Весела Мирянова, собственичка на “Артекс” със съпруга си арх.Пламен Мирянов, обясни защо са продали на Цветан Цветанов на толкова ниска цена цял етаж от сградата “Летера” с личен асансьор на ул.”Латинка” 8, известна като Сградата с буквите. 

 

Арх. Мирянова казва,  че цената е по лична преценка.„Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка”, каза за NOVA арх. Весела Мирянова, собственичка на „Артекс”. И добави, че „не най-важното е печалбата от един апартамент”. „И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали на загуба. Да, имам такива апартаменти”, обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър. Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент, и от „Артекс” му предложили апартамент, който не се продавал. „Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм”, допълни Мирянова.

 

Вчера Цветанов каза, че за доплатените 100 000 лв., “за да живее под покрива на Всевишния”, е теглил кредит плюс лични спестявания. Според декларацията му пред КОНПИ има влог само със 17 000 лв. Преместването му в новия дом явно го е принудило да тегли още кредити, щом цялото луксозно обзавеждане в предишните жилища ги оставил на новия собственик, бившия му подчинен в ГЕРБ.

Източници: СЕГА/ГЛАСОВЕ

Арх. Весела Мирянова, която е собственичка на строителната фирма “Артекс” заедно със съпруга си арх. Пламен Мирянов, обясни пред Нова тв защо са продали имота на Цветан Цветанов и каза, че цената е по лична преценка.

„Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка”, каза за NOVA арх. Весела Мирянова.

И добави, че „не най-важното е печалбата от един апартамент”.

„И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти”, обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър.

Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент и от „Артекс” му предложили апартамент, който не се продавал.

„Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм”, допълни Мирянова.

 

От кадрите се вижда, че на сградата е изписан текстът: “Реша ли да направя добро, няма сила, която да ми противодейства”.

Какво казва Светият синод на БПЦ 

ПСАЛОМ 91. (Според официалния сайт на Българската православна църква bg-patriarshia.bg)

Псалом. Песен за съботния ден.

2. Добро е да славим Господа и да възпяваме Твоето име, Всевишний,
3. да разгласяме сутрин Твоята милост, и Твоята истина – нощем,
4. на десетострунно свирало и на псалтир, с песен на гусла.
5. Защото Ти ме развесели. Господи, с Твоите творения: възхищавам се от делата на Твоите ръце.
6. Колко са велики делата Ти, Господи! дивно дълбоки са Твоите помисли!
7. Несмислен човек не знае, и невежа няма да разбере това.
8. Докато нечестивците никнат като трева, и които вършат беззаконие, цъфтят за да изчезнат завинаги, –
9. Ти, Господи, си висок навеки!
10. Защото, ето. Твоите врагове, Господи, – ето, Твоите врагове загиват, и се пръсват всички, които вършат беззаконие;
11. а моя рог Ти възнасяш като рог на еднорога, и аз съм намазан с пресен елей;
12. и окото ми гледа на моите врагове, и Ушите ми чуват за въставащите против мене злодейци.
13. Праведният цъфти като палма, издига се като кедър ливански.
14. Насадени в дома Господен, те цъфтят в дверите на Бога нашето;
15. те и на старост са плодовити, сочни и свежи,
16. за да разгласят, че е праведен Господ, моята скала, и няма неправда в Него..

 

Всъщност, вероятно в случая става въпрос за проповедите на Учителя на Бялото братство Петър Дънов,който учи: “Когато искам някое добро, няма сила, която да може да ми противодейства. Бог е силен в мен.”

Източник:Епицентър. БГ

 

 

Колаж: Колажи и карикатури, Фейсбук

Имотите на Цветанов в цифри

 

 

Последни от България

Отиди Горе