Смяната на алгоритъм от страна на Етериум ще промени цялата индустрия

в Крипто
Loading...

Последният изследователски доклад на Binance твърди, че с очакване на преминаването на Етериум към Доказателство за залог (PoS), стейкингът определено ще има голямо влияние върху индустрията.

Докладът, публикуван на 28-ми октомври, подчертава, че най-големите 10 криптовалути, които подкрепят или са готови да подкрепят, имат кумулативна пазарна капитализация от $25,8 милиарда.

В момента на писане това означава, че за в бъдеще доминантността на стейкинга ще възлиза на около 10% от общата пазарна капитализация на индустрията.

Стратегия за пасивна инвестиция

Както бе съобщено по-рано, стейкинга е специфичен за блокчейн Proof-of-Stake (PoS) и по същество позволява на участниците в мрежата пасивно да спечелят форма на „лихва“, като депозират своите монети, за да поддържат мрежата и потенциално да печелят награди.

За разлика от блокчейна Proof-of-Work (PoW) като Биткойн , възлите в PoS мрежата са ангажирани с валидиране на блокове, вместо да ги копаят. Детерминиран алгоритъм избира валидатори на блокове, въз основа на броя токени, които даден възел е заложил в портфейла си – т.е. депозирани като обезпечение, за да се завърши добавянето на следващия блок към веригата.

С изключение на Етериум, към 24-ти октомври кумулативната пазарна капитализация от стейкинг възлиза на около $11,2 милиарда – от които $6,4 милиарда са заложени.

Данните на Binance сочат, че 43% от монетите са заложени срещу 57% в свободно обращение.

Сред монетите, изброени на платформата, алткойните – Algorand, Tezos и Cosmos показват високи коефициенти на стейкинг – съотношението на сумата, заложена в определен момент от време, разделена на общото разпространение на монети – при над 70% от заложените монети. Междувременно Tron и Qtum показват коефициент на стейкинг под 25%.

Binance очертава потенциалния профил на възвръщаемост на риска от залагане като пасивна инвестиционна стратегия, спрямо активната търговия. Той отбелязва, че участниците трябва да анализират възможните рискове за ликвидност, породени от периода на блокиране на средствата на различни блокчейн.

Етериум 2.0 ще се появи през януари 2020 г.

Както бе съобщено вчера, старши изпълнителен директор на ConsenSys разкри, че валидаторите на Етериум 2.0 могат да очакват да спечелят от 4,6% до 10,3% като награди за залагане на годишна база.

За да станат валидатори, участниците са длъжни да притежават минимум 32 етера (ETH) – на стойност $ 5,952, по време на писане. В момента преходът към Етериум 2.0 е планиран за януари 2020 г. Cryptodnes. БГ

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе