Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Слухове: Ripple придобиват MoneyGram?

в Крипто
Loading...

Говори се, че сделката е била сключена наскоро, като все още няма верификация за пред широката общественост.

Но, CryptHawk, Twitter потребител, изглежда, вече разполага с всички подробности. В публикация, той отбеляза:

За съжаление, без официално потвърждение от MoneyGram или Ripple, е трудно да се повярва. През януари 2018 г. те влязоха в партньорство за модернизиране на плащанията. Като част от партньорството, MoneyGram, една от най-големите компании за парични преводи в света, щеше да пилотира XRP в своите платежни потоци. Освен това, MoneyGram щеше да бъде интегрирана в XVIa.

Според Ripple:

MoneyGram ще пилотира използването на XRP, родния цифров актив на XRP Ledger, в потоците на плащания чрез xRapid, решението на Ripple за ликвидност при поискване.

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, каза:

Ние сме развълнувани от това пилотно и дългосрочно стратегическо партньорство с MoneyGram. Благодарение на това, че използват дигитален актив като XRP, [със сетълмент] от три секунди или по-малко, вече могат да местят пари толкова бързо, колкото информация.

Освен слуховете, беше потвърдено, че American Express, компания за финансови услуги, си партнира с Ripple.

American Express Just Confirmed Its Use of Ripple’s xCurrent https://t.co/BA1doS9fTR

Колин О’Флаърти, вицепрезидент на American Express, потвърди, че компанията ще използва xCurrent, един от продуктите на Ripple, за да улесни движението на средства по целия свят. Той отбеляза, че заради употребата на xCurrent American Express ще може да улесни “разговорите от точка до точка между изпращача и получателя на средствата”.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе