Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Скандал: Евродепутатите на Фараж с гръб по време на химна на ЕС

в Свят
Loading...

На първото заседание на новия състав на Европейския парламент в Страсбург, което се провежда днес, британските евродепутати, които са твърди поддръжници на Брекзит, се обърнаха с гръб към председателската трибуна по време на изпълнението на европейския химн «Одата на радостта» на Бетовен. Това съобщи News.bg.

Коментирайки в «Туитър», лидерът на британските лейбъристи в Европейския парламент Ричард Корбет настоя, че това е изглеждало «жалко».

Това не беше единственият скандал по време на първото заседание на новия състав на Европарламента, след като евродепутатите от британската Либералдемократическа партия показаха подкрепата си за ЕС, като носеха жълти тениски с надписи «Боклуци за Брекзит«, което беше прието с одобрение от главния преговарящ на Европейския парламент за Брекзит Ги Верхофстат.

Корбет каза пред Sky News по този повод:

«Носенето на тениски е нещо, което често се случва в този парламент, но ефектният трик за привличане на вниманието чрез обръщане на гръб към председателя на откриващото заседание, мисля, че Найджъл Фараж и компанията привърженици на Брекзит се смятат за умни, но всички го гледат с малко презрение, наистина, просто е грубо към нашите колеги от другите страни.»

Евроскептичният евродепутат консерватор Джефри ван Орден разкритикува действията на твърдите привърженици на Брекзит, въпреки че стоя седнал по време на изпълнението на европейския химн, като това било «умишлено политическо действие, което не признавам«, коментира той пред Sky News.

Членовете на британската «Партия Брекзит» бяха предсказуемо възмутени от жеста на либералдемократите.

Междувременно по време на първата сесия на новия Европейски парламент говорителят на парламента разкри подробности пред журналисти за състава на събранието в периода между 2019 и 2024 г.

Последни от Свят

Отиди Горе