Седмицата: Какво се случи на Територията до днес, 16 юни, лето Господне 2019

в България
Loading...

ПОБЕДА НА НИНОВА
Политическата новина на седмицата е Конгресът на БСП и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. С което елегантно финтира купените от ГЕРБ „опозиционери” в партията. Силна реч, която призова бизнесмените да си затворят портфейлите, защото БСП не се продава. Това беше важен ход за консолидиране на левицата. Защото загубата на изборите се дължеше предимно на включването на Станишев в листата и преподреждането й. Всички видяха на какво са готови симпатизантите на Баце в БСП. Ако бяха победили, това щеше да е краят на надеждата и за България. Очакваме да видим БСП на идеите и силният лидер, а не БСП на джендърството и съглашателството с ГЕРБ.

ГДБОП В ЗАЩИТА НА СВИНСКИТЕ МЕДИИ
Черни качулки нахлуха в кабелни телевизии и иззеха важна техника, при което прекъснаха интернета на една трета от България. Учудени разбрахме, че в случая организираната престъпност са кабеларки, които не са платили полагаемото се като авторски права на свинските медии. Дай Боже, един ден всеки един гражданин на България да бъде защитаван от службите така, както защитават Домусчиев и Пеевски. Но не ми се вярва. Явно неплащането на авторските права на свинските медии е най-голямото престъпление на Територията, налагащо подобен щурм и лишаването на стотици хиляди хора, фирми, институции от достъп до интернет, включително болници, училища, администрации на общини. Но какво им дреме на службите, на Домус ага трябва да се защитят правата.

ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ
Заради ПР на прокуратурата съсипаха бъдещето на едно дете. Вместо кротко да си свършат работата, да стигнат до поръчителите и да разплетат цялата мрежа, първата работа на службите след като са уведомени от родителите на детето е, да свикат пресконференция и да се похвалят. След което някой от тях е дал данните за детето и семейството му на пик-ливата медия, която ги изнесе публично. Случаят се преекспонира, като Сульо и Пульо, които дори не са виждали „терориста” се упражняваха да казват колко е опасно. За мен по-опасното е вместо да си вършат съвестно работата, службите да работят като ПР агенции на амбициозни ръководители на прокуратурата. И като се замисля, заради корупция, погрешни решения и предателство, са загинали повече хора, отколкото ИДИЛ са избили в Европа. Това, което нашите политици ни причиняват, ИДИЛ дори не може да мечтае да го направи….Направо можем да им пратим Баце, известен там като Боку – Поразяващата уста.

ТАДУФ-ТАДУФ
Циркаджилъците на Баце продължиха и тази седмица без спирачки. Този път Баце кара влака, като под благите възхитени погледи на присъстващите журналиститутки благоволи да каже, че влакът повече нямало да прави „тадуф-тадуф”, щяло да има тишина. Облечен като селски комбайнер и заобиколен от костюмирани министри и областни управители, Баце назидателно обясняваше колко много неща бил направил. Само където пропусна да каже защо не си е на работното място и не си върши работата, а ходи да кара влака.

ЦИРК НА НИВО
Цялата седмица редовните циркаджии на Територията се изредиха да ръсят акъл по медиите. Като се започна от Бившия Плевнелиев, който направи грешката да похвали Цветанов, оплю Президента като основна тема и общо взето, успя да вбеси всички, мина се през психодесният Ал Йо, който след като го избраха за евродепутат, явно напълно е спрял да си взема хапчетата и се стигна до Ленче Кремче, която ни убеждаваше колко е важно НАТО за България и колко е готина сделката за Кефките. Тъй като очакванията ми бяха да предложи да свие поне едно самолетче, останах разочарована, че предложи да си ги платим на каквато цена поискат. Ама за кремчетата без пари, а?

НОВО СЕЛО И СТАР СЕЛЯНДУР
Баце не пропусна да се изложи и международно. Понесли заедно с Шкембе войвода царствени шкембета, благоволиха да се натресат на обучението на многонационалните сили на полигона „Ново село”. Естествено, Баце не пропусна да се изложи. Разбрахме, че с кефките сме щели да пазим и Северна Македония, защото не можели да завиват рязко. Загрижи се и колко харчат танковете на 100 километра. В същото време в Сърбия славянските армии заедно с Русия провеждат учение „Славянско братство”. Време е да се запитаме къде е нашето място. Защото, ако стане война, двамата шкембелии първи ще духнат да бягат или ще ни предадат. А осемте кефки, ако изобщо дойдат след години, няма да ни спасят. А българска земя, за плацдарм за война на чужди интереси не даваме!

РОЖДЕН ДЕН НА ДИКТАТОРА
Мазни чествания, теманета и честитки към Главната Мутра на републиката. Докато аз се отплеснах в размисли, каква мъка, че са открили противозачатъчните след раждането му. А може и пък да са го изпускали на главата като малък. От училище явно са го изтървали. И кой знае защо този факт буди особена гордост у мутрата. От честитките на медиите и разни лелки, останах с гнусното усещане за тиня и мирис на развалено. В една република ГОСПОДАР Е НАРОДЪТ. Никой не е по-голям от народа си!

СУБСИДИЙНИ ИГРИ
ГЕРБ решиха да фалират останалите партии, като внесоха предложение за намаляване на партийната субсидия на един лев. Както и партиите да връщат надвнесените такива. Тоест, всички освен ГЕРБ за местните избори да останат без пари. Защото ГЕРБ имат черни каси, в които всеки назначен от тях внася ежемесечни вноски. Когато каса ти е държавата, нямаш нужда от субсидии.

Интересното тепърва предстои. БСП трябва да се пребори с вътрешните си предатели и да застане пред народа без приятелите на Баце в партията. Ние трябва да обмислим мястото си в Европа и какво искаме да направим с държавата си.

Бог да пази България!

Адв. Елена Гунчева във Фейсбук

Loading...

Последни от България

Отиди Горе