Сбогом, Съединени американски щати! 2

в ПО СВЕТА

След като преди два дни разбрахме, че на всеки жител на САЩ му се падат по 240 грама отработено „мирно“ ядрено гориво и то продължава да се трупа не пречи да видим и, какви са опциите пред гражданите на България.

Съгласно приетата преди ДВЕ години от кабинета Мутра2

Стратегия за отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци до 2030 г.

… и картинката в сравнение със САЩ изглеждат ето така:

Числата за България са ДВЕ? И двете са вЕрни! И двете са взети от споменатата по-горе актуална стратегия. Използвайте дадения по-горе линк към стратегията и сами си определете, как са се получили двете числа за България от графиката. 

На мен ми отне няколко часа за да се запозная с данните, да ги обработя и построя графиката и да ви я покажа. На вас ви се вижда много ТРИ секунди да споделите това, което бих могъл да ви споделя, за да се запознаят всички засегнати? Ами защо тогава да се хабя? 

Направете това, което направих аз и го споделете с вашите близки приятели и роднини. Няма човек на територията, който да не е засегнат от тази смъртоносна напаст. Това се отнася и за хиляди поколения напред. Струва си да се потрудите? Успех!

А, да! Ето от къде и как се получиха данните за САЩ: „Сбогом, Съединени американски щати!„.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)