САЩ и НАТО опасно тласкат света към война

Последните събития в света носят тревожен характер, тъй като сме свидетели на разрушаването на системата на международното право и този процес се превърна в основната линия на външната политика на САЩ и целия колективен Запад.

САЩ започнаха да разлагат съвременната система на международното право, а това е повече от опасно за глобалната сигурност. Ако си говорим откровено – опасно в смисъл на възможна трета световна война. Би било наивно да не се вижда това.

Както е известно, за рождения ден на НАТО е прието да се приема датата 4 април 1949 година.
Това събитие на Запад е патетично определено като «реализацията на най-революционната външнополитическа идея на САЩ от времето на Лигата на народите ( Общество на народите)на Уилсън — планът да се създаде в Европа в мирно време военно-политически съюз възглавяван от САЩ.

Европа обаче не забравя идеята за създаване на чисто европейска армия.
Разбира се, именно такава вече имаше под ръководството на Наполеон, след това Хитлер, но това така за пример.
Сега обаче виждаме, че с правилната «преговорна» работа, ситуационните съюзници стават почти приятели, от сътрудничеството, от което може да се извлече полза.

Така че, «първата в Европа след края на Втората световна война, идея за европейска армия е изразена от Уинстън Чърчил на заседанието на Асамблеята на Съвета на Европа в Страсбург на 11 август 1950 година.
Тогава той предлага да се създаде «армия подвластна на демокрацията на Европа», в която да влязат и германски военни обединения.
Тази идея периодично изчезваше, периодично се появяваше на повърхността, но Съединените щати със своето НАТО, строго подчинено на САЩ, не се интересуваха от нищо подобно.

И тъй като за субективността на Европа, буквално от 8 — 9 май 1945 година, може да се говори само относително, въпросът никога не е стигал по далеч.

Сега обаче, Европа започва да се замисля, осъзнавайки надвисналата опасност. А опасността се крие и в това, че от Европа нищо не зависи, защото с проекта «Европейски Съюз» тя е подчинена на определени правила, които не позволяват на отделните държави-членки да вземат самостоятелни решения.

Освен това, всеки член на ЕС плаща стабилен «членски внос» на НАТО, които освен всичко се разполагат на различни територии, провеждат «учения», строят военни бази, полигони и складове… а защо? Просто така?

Защото пазят Европа?

Върви пълномащабна подготовка към нещо голямо, и ако Европа не се събуди, за да погледне истината в очите може да се окаже в страшна ситуация. Никой не знае, кой може да стане следващата жертва на американската «демокрация», след Ирак, Либия, Афганистан, Югославия, Сирия, Украйна..списъкът е голям и добре известен.

Светът се намира на прага на трета световна. И голяма част от хората разбират това, и започват да мислят.

Почти едновременно почна да се пропуква ореолът на престижност от членството както в ЕС, така и в НАТО.

Докато последните години ЕС се използва в качеството на примамка за потенциални «жертви», които както в сектите, е прието първо изпълняват разни условия, после получават «браво» от гуруто.

Така, НАТО успя да се разшири внушително по източния фланг, докато ЕС играеше ролята на психологическа примамка.

Днес, все повече антиНАТОвските настроения набират сила, следователно натискът към страните членки, и към тези, които Западът смята да вкара в алианса, става все по-голям.

Може би е време е за излизане от съмнителни проекти и организации докато не е станало късно…

News Front