Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Салвини затвори най-големия мигрантски център в Европа

в Свят
Loading...

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и журналисти из мигрантския център Минео и се похвали, че в него няма нито един имигрант, предава БГНЕС като се позовава на “Дойче веле“.

Салвини, който е известен с антиимигрантските си позиции каза, че последните 152-ма мигранти са били изселени от Минео миналата седмица. Те са били настанени в други центрове в Калабрия.

Лагерът в Минео на остров Сицилия беше най-големия в Европа, като през 2014 г. в него пребиваваха над 4000 мигранти.

Матео Салвини каза, че нигерийската и италианската мафия са контролирали живота в центъра, като сделките им с наркотици “се разпрострели из целия регион.”

Откакто премиерът Джузепе Конте и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини поеха управлението в Италия, страната превърна в свой приоритет спирането на имигрантите, идващи през Средиземно море.

В понеделник Салвини се закани, че ще бъдат изпратени военни кораби, които да спират плавателните съдове с мигранти, тръгнали към Италия.

Рим ще подари на Либия 10 патрулни моторници, които да спират мигрантите още преди да са навлезли в международни води.

В последните няколко месеца се отбелязва повишаване на броя на мигрантите, които се опитват да преминат от бреговете на Африка до Европа.

Обикновено трафиканти ги товарят на неподходящи за плаването съдове и ги изкарват в международни води, където подават сигнал за бедствие и мигрантите биват прибирани от кораби на благотворителни организации, които ги превозват до Европа.

ПО ТЕМАТА

Организация на Джордж Сорос снабдявала бежанците в Европа със специално ръководство (ВИДЕО)

ШОКИРАЩО ВИДЕО! Настаняват ПРИНУДИТЕЛНО нелегални, против волята на собственика на хотел в Италия

ВИДЕО: Матео Салвини, шефа на италианската Северна лига, избухна в Европарламента и каза това, което си мислим и всички ние. НАЛИ!?

Италия забранява достъпа на НПО-тата вкарващи “бежанци” и мигранти

Орбан и Салвини в единен фронт срещу нашествието на мигрантите

Салвини: Ричард Гиър като е толкова готин, да вземе мигранти у дома си в Холивуд

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе