Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Руснаците официално представиха новия кабриолет “Крим 2.0”

в Технологии
Loading...

Инженери от Московския държавен технически университет (МГТУ) “Бауман” разказаха някои подробности за втория прототип на кабриолета “Крим”, който претърпя промени в конструкцията на рамката и окачването. Работата по проекта не спира, а студентите се занимават с трети прототип на автомобила, предаде “Российская газета”.

На официалната страница на проекта “Крим” се съобщава, че при втория прототип на кабриолета недостатъците, установени по време на експлоатацията на първия, са коригирани. Повечето от тях са свързани с работата на окачването, съединителя и “някои конструктивни характеристики на уникални компоненти”.

Той има носеща конструкция във формата на кутия, което прави възможно използването на листове метал, нарязани с помощта на лазер.

“Носещата конструкция е много лека, здрава и изключително добре проектирана”, казват авторите на проекта.

Вторият прототип е с хидравличен съединител и по-голям багажник. Повишена е и пасивната безопасност на автомобила.

Припомняме, че целта на този проект е да създаде спортен кабриолет за млади хора, базиран изключително на части местно производство. Кабриолетът “Крим” е базиран на модела “Лада Калина”, има двигател със 106 к.с. и петстепенна трансмисия.

В бъдеще ще има версии с “фризиран” двигател със 140 к.с. и автоматична трансмисия. Прогнозната цена е около 650 000 рубли ($10 200).

Russia Beyond 

ПО ТЕМАТА

ВИДЕО: Новата “Волга” смая американски експерти

 

ВИДЕО: ГАЗ готви подобрена версия на “Волга” 5000 GL

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Руснаците не можели да правят автомобили? Я пак! Вижте това ВИДЕО..

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе