Руснак лежи в затвора, щял да убива Пеевски! (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Руснак е хвърлен в ареста от година по обвинение, че уж щял да убива Делян Пеевски

Руски гражданин лежи от една година в български арест по обвинение за ОПГ, организирала убийството на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи адвокат Константин Симеонов пред Сашо Диков по Евроком.

Мъжът се казва Владимир Кацарски. Оказва се, че той е хвърлен зад решетките само по показанията на един човек-Константин Бухлев, който е и свидетел по делото за атентата срещу Алексей Петров. Любопитното е, че третият човек, който трябва да образува ОПГ-то, е неизвестен. Според защитникът целта е била делото да се води от специализирания съд. Службите ни започват да издирват руснака преди около три години. Открит е в Латинска Америка и две години лежи в перуански затвор. През това време се води кореспонденция между властите, след което Владимир Кацарски е прехвърлен у нас. Доказателствата се крепят на разказа на Бухлев, който казва как някой дошъл от името на Вовата и му предложил да се извърши атентат срещу Пеевски.

„Нашите служби такива сигнали ги пропускат между ушите си. Но щом става дума за Пеевски, те се отнасят към него като към свещена крава. Прокуратурата реагира като бик на червено щом чуе това име. Делото другата седмица започва. Диспозитивът за приготовлението за убийство вече не фигурира, защото трябва да се разпита Делян Пеевски. Има само за ОПГ. На 8-ми ще се гледа мярката, а на 9-ти е разпоредителното заседание. Съдията вече веднъж върна делото на прокуратурата при първото разпоредително заседание.

Третият човек от групата все още е неизвестен. За спецпрокуратурата ОПГ-то може да е от един човек и двама да са неизвестни“, каза той.

Преди няколко дни стана ясно, че в ареста лежат други двама души-българин и румънец отново по обвинение, че са подготвяли убийството на Делян Пеевски. На този етап прокуратурата, която обичайно се тупа в гърдите за всеки хванат селски апаш, сега не обелва и дума за въпросните обвинения.

Гадни, но конструктивни предложения на Стажанта към политици в Парламента. Как Волен Сидеров – бивш началник на Емил Кошлуков – може да го превърне във втория Коко Каменаров. Продължението на сагата, започнала в „Референдум“ по БНТ тази седмица.

Кирил Ананиев като „връх на недоразуменията“ в родното здравеопазване. Нали вчера се оказа, че парите за здраве на „Борисов 3“ не били петдесет, а шест милиона. Та нещата заприличаха на „компютрите и компотите“. Този път Ананиев направи за смях и премиера.

Смъртоносната неразбория с трансплантациите. В България май арестуват грешните хора – онези, които търсят спасение, а не „шайката“ в здравното министерство. Един различен прочит на шумните акции по залавянето на хора, пътуващи за трансплантация в Турция – коментар на адвокат Христина Николова.

Ще стане ли някога ясно какво точно е свършил Иван Гешев откакто прокурор? Ама не само количествено, а и качествено. Извадки и коментар на Диков от писмото на председателя на ВКС Лозан Панов към Главния прокурор Сотир Цацаров. Разбира се, и мнението на Гешев.

Рекет за 12 милиона евро срещу депутата от ДПС Делян Славчев Пеевски и срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Демир Доган? Една мистерия по линията България-Румъния-Франция. Яснота няма, но хората си стоят в ареста.

И още мистерии от „словоохотливата“ Прокуратура. Съдят трима, че са искали да убиват Пеевски. Ама за двамата не е много ясно. Нещо като уравнение с две неизвестни. За какво става дума – адвокат Константин Симеонов.

Джок Полфрийман – част втора от интервюто на Сашо Диков зад стените на затворническото общежитие в „Бусманци“. Този път австралиецът за безобразията в затворите – наркотици, подкупи…

„Отровното трио“ – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков – този път в пълен състав на живо в студиото. Ще чуете някои от най-смелите си мисли, изказани в ефир!

Цялото предаване може да гледате тук:

ФРОГ,АФЕРА