Руснак купи острова на Онасис за 120 млн. евро (ВИДЕО)

в Лайфстайл
Loading...

Руски милиардер си купи Рая на Земята..

Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли го определя като Рая на Земята. Наскоро там Екатерина – дъщерята на милиардера вдигна сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова. Новият проект, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR. Основната идея на проекта е максимално да се използва естествения релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти. Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров. Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова. През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните личности на отминалото столетие. Мария Калас, например, се наслаждавала на компанията на Онасис на острова докато двамата били заедно. Джаки Кенеди е другата известна и влиятелна персона, радвала се на екзотичната красота на частния гръцки остров. Там са се провеждали и много партита, превърнали го в едно от основните места за среща на световния елит.

След смъртта на Онасис през 1975 година Скорпиос е наследен в семейството му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едва на 37 години, само 13 години след баща си, след което имотът отива у Атина Онасис Ръсел – единствената дъщеря на Кристина.

Атина, обаче, нямала намерение да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева – дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев.

КРОCC

Кой е Дмитрий Риболовлев

На руски език Риболовлев означава „рибар“. Последната … риба на руския олигарх, чието богатство според списанието „Форбс“ достига 9,1 милиарда долара, е легендарният остров Скорпиос, който се асоциира с Аристотел Онасис.

След продължили месеци наред процедури Риболовлев купи от Атина Онасис Скорпиос и малкото островче Цокари за над 100 милиона долара, сбъдвайки мечтата си.

„Рибарят“, който има способността да „надушва“ най-добрите имоти в целия свят – от Монако до Ню Йорк, има слабост към Средиземноморието. Той пребивава постоянно в Монако и има тесни връзки с Кипър, където е собственик на 10 на сто от Банката на Кипър. Често посещава острова (поне до „подсрижката“ депозитите), от когото казва, че е очарован. Риболовлев планираше да купи още 10 на сто от банката, но негови конкуренти осуетиха плановете му.

През миналата година руският магнат посети Гърция и имаше срещи на високо равнище заради интереса му към инвестиции в страната. Казват, че бил на круиз в Йонийско море, за да разгледа по-отблизо района около Скорпиос. Според слуховете руският олигарх мисли да използва острова за почивка като не планира туристическото му разработване.

Дмитрий Риболовлев е роден през 1966 г. в град Перм – голям индустриален център в Уралия, Русия. Родителите му са лекари и той от малък решава да следва стъпките им. Следва медицина, специализира кардиология и започва да работи в кардиологичното отделение на спешната помощ. Жени се за своя колежка Елена и през 1989 г. се ражда първата им дъщеря Екатерина. Доста по-късно – през 2001 г., се ражда втората им дъщеря Ана.

Бързо разбира, че с медицина не се печелят пари и решава да премине в бизнеса. Заедно с баща си основава фирма, която се занимава с магнето-терапия. Това е времето на бясната приватизация в Русия и Риболовлев решава да стане по-смел. През 1992 г. отваря собствена инвестиционна компания.

Две години по-късно основава банка. Концентрира вниманието си върху производството на калий. Стойността на компанията му Уралкали (Uralkali), която произвежда калиеви торове, надвишава 100 милиона долара, а самият той е наричан „царя на торовете“. През първите шест месеца на 2008 г. при избухването на световната икономическа криза той листва компанията си на Лондонската борса като капитализацията й достига 35 милиарда долара.

Гръцкият остров Скорпиос е последната придобивка на руския магнат, който има много скъп вкус по отношение на къщи и земя. Дъщеря му – Екатерина, е собственик на супер луксозен апартамент в Манхатън с гледка към Сентръл парк, който струва 88 милиона долара. Къщата на Риболовлев в Монако му струва 300 милиона долара.

Като всеки уважаващ себе си богаташ, той става колекционер на произведения на изкуството. Притежава картини на Пикасо, Дега, Ван Гог на стойност над 500 милиона долара.

„Срамежливият“ Риболовлев, който рядко дава интервюта, пази в тайна семейния си живот. Руснаците научиха подробности около него след решението на съпругата му Елена да се разведе с него през 2008 г. Тя претендира за 50 на сто от имуществото му като блокира всичките му имоти в САЩ, Великобритания, Сингапур, Вирджинските острови и Кипър.

Магнатът е лежал и в затвора по обвинение от 1997 г. за убийството на президента на завода за химикали Нефтехимик (Neftekhimic) Евгений Панталеймонов. Риболовлев лежи 11 месеца в ареста, освободен е с голяма гаранция и накрая е оправдан поради липса на доказателства.

БTA

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе