Руското министерство на финансите обмисля да разреши крипто търговията

в Крипто
Loading...

Представител на руското министерство на финансите заяви, че обмислят възможността да разрешат търговията с криптовалути

Според доклада, заместник-министърът на финансите, Алексей Моисеев, каза пред журналисти в петък, че макар самото министерство да не е постигнало окончателно решение, търговията с криптовалути може да бъде допусната в предстоящия законопроект за циркулацията на крипто активите в Руската федерация.

През май миналата година бе приет законопроект, забраняващ използването на криптовалути като платежно средство в Русия.

Анатолий Аксаков, ръководител на Комисията по финансовите пазари в Дума, нарече предстоящото решение компромис и посочи, че FATF препоръчат на Русия да приеме законопроект, регулиращ движението на криптовалутите до края на тази година.

Държавна дума (руският парламент) очаква да приеме основния крипто закон на страната „За цифровите финансови активи“ (DFA) през следващите две седмици.

Моисеев заяви, че Министерството на финансите одобриха и отделно законодателство за първично предлагане на монети, което ще бъде част от руския закон за краудфъндинг.

В същото време, ръководителят на Банката на Русия заяви, че макар и да проучват възможността за стартиране на дигитална валута на централната банка (CBDC), тя не е планирана за близко бъдеще.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе