Руският гений в политиката

в ПО СВЕТА

Време е да наричаме нещата с истинските им имена: Владимир Путин е гениално надарен държавник. Както Айнщайн е бил гений във физиката, така руският президент е гений в политиката. Световната история не познава национален лидер такова ниво. Мащабът на личността на Президента на Русия може да се съпостави с онези, които смятаме за велики Учители на човечеството.

За хората е изключително сложно да признават гениалността сред съвременниците си. Дори най-положителните оценки се колебаят от » виден» до » много талантлив». Такава внимателност може да се обясни не само с обикновена човешка завист, но и със страха да не сгреши в преценката.

На широката публика обикновено се предлага само резултатът. А всички довели до него свързващи звена обикновено се пропускат. Създава се впечатление, че колосалната, немислима предварителна работа, като че ли няма или се намира извън полето на самия гений, и се взема в готов вариант някъде отвън.

Струва си да се отбележи, че дори ако наистина гениална личност се опитва да обясни действията си по разбираем начин, то често не й вярват. Разликата между привидната простота на междинните стъпки и блестящия резултат на»изхода» е твърде голяма. Геният винаги ще избере най-енергетически пестеливият алгоритъм за постигане на целта.

Известната фраза «всичко гениално е просто» се основава именно на принципа на най-малко усилия и минимално необходимо въздействие.

Защо да разбиваш стената, когато е достатъчно да извадиш една тухла от нея и тя ще се разпадне под собствената си тежест?

Защо да забраняваш, унищожаваш чужди устои, ако самите те се разпадат под влияние на собствените си отглеждани и възродени свои, истински?

Защо да се завладява и залива страната с кръв, ако може да се прояви сдържаност и да се нанесе един удар, от който ще се срути целия прогнил строй?

Решенията на истинския гений винаги достигат веднага няколко цели, при това, именно тези цели, които си е поставил.

Въведените контрасанкции ощастливиха руските производители, подобриха качеството на храната за руските потребители, и до голяма степен показаха на ЕС на дела, че именно те са губещата страна.

Спирането на «Южен поток» само за малко даде радост на еврокомисарите, които си помислиха, че могат да диктуват правилата на играта. И тук, Русия показа невиждан размах с идеята за «Турски поток». Като разбира се, не оставяме на страна възможността някога да се върне възможността и за «Южен поток», който значително би усили връзките между България и Русия, на вече доста по-сериозно и стабилно ниво.

Въпрос на време и зрялост (в случая, политическа зрялост за България, която просто трябва да потърси смелост в приемането на изгодни са национални интереси решения, за което ще получи солидна подкрепа от страна на народа).

Примерите могат да се изброяват с часове.

Геният винаги осъзнава собствената си гениалност за разлика от другите. Това му налага огромна отговорност, която колкото е по-тежка, толкова по-устойчиви стават моралните качества, които притежава геният.

Независимо от тежките изпитания, които преживява нашето време, самият факт, че съществува такъв гениален политически държавник ни дава надежда, че всички изпитания могат да бъдат преодолени.   News Front