Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Русия ще изнася говеждо месо за Турция

в Свят
Loading...
Доставките на руско говеждо месо в Турция могат да започнат през 2019 година. Това съобщи пред журналисти руският министър на селското стопанство Дмитрий Патрушев, цитиран от РИА “Новости”.

През 2018 г. руският износ на селскостопанска продукция за Турция е нараснал със 7% на годишна база, достигайки $1,9 милиарда.

“На първо място това се дължи на същественото увеличение на доставките на пшеница и ечемик. Номенклатурата на стоките ще продължи да се разширява – например очакваме още през тази година да започне износът на руско говеждо месо”, каза Патрушев.

Той отбеляза, че Русия има широк спектър на интереси на международните пазари. “В момента едно от важните направления е Близкият изток, като по-специално активно се развиват търговските отношения с Иран”, подчерта Патрушев.

През 2018 г. селскостопанският оборот между Русия и Иран е нараснал 1,5 пъти до около $1,2 милиарда. Руският експорт се е увеличил с близо 45% благодарение на ръста в доставките на царевица, слънчогледово олио, агнешко и шилешко месо.

“Тристранното споразумение за доставка на пшеница на иранския пазар, което подписаха Русия, Казахстан и Иран през тази седмица, може да стане още една крачка в развитието на отношенията на нашата страна с Техеран”, допълни министърът. Russia Beyond

Руснаци хранят китайци: Русия започва да изнася пилешко месо в Китай

Bloomberg | От Русия с любов: Русия изхранва с пшеница половината страни в света

Wall Street Journal: Русия става най-големият износител на пшеница в света

10 рекорда, поставени от руската икономика през 2018 г.

 

Последни от Свят

Отиди Горе