Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Русия прехвърли в Кубан “летящите радари” А-50

в Свят
Loading...
Самолети за далечно радиолокационно откриване А-50 бяха предислоцирани в Кубан, за да проконтролират въздушната обстановка на фона на мащабни учение на Северноатлантическия алианс. Това съобщи началникът на пресслужбата на руския Южен военен окръг Вадим Астафиев, цитиран от “Взгляд”.

“Самолети за далечно радиолокационно откриване (ДРЛО) А-50 от ВКС на Русия извършиха полет до едно от оперативните летища , дислоцирани в Краснодарския край. След дозареждане на гориво екипажите на А-50 пристъпиха към изпълнение на задачи по контрол на радиолокационната обстановка във въздушното пространство в зоната на границите на Руската федерация над черноморското крайбрежие на Крим и Кубан”, каза Астафиев.

Във въздушното пространство над неутралните води на Черно море А-50 се съпровождат от изтребители Су-27СМЗ.

Астафиев допълни, че полетите на руските ВКС се провеждат на фона на мащабните учения на НАТО на територията на редица черноморски държави от Източна Европа.

Тази година мащабните морски учения на НАТО Baltops се провеждат в района на Балтийско море от 4 до 15 юни. Те се организират от 1972 г. насам от командването на морските ударни сили и с подкрепата на НАТО. Целта на ученията е да демонстрират военно-морската съставляваща на Алианса в района на Балтийско море. Russia Beyond

Последни от Свят

Отиди Горе