Русия и Росатом свършиха парите за турската АЕЦ „Аккую“

в ПО СВЕТА

Това съобщава самата държавна корпорация точно един ден, след като се засили да „инвестира“ в българската АЕЦ „Белене“. И от къде ще вземе парите за нас? Може би от самите нас??? Но нека видим официалното съобщение (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, ако трябва и втори път):

Не се съобщава, колко са се изръсили до сега Росатом и руските данъкоплатци, през бюджета. А заема от 400 милиона щатски долара е нищожен за проект, който ще струва минимум 20 милиарда долара. Става въпрос за четири блока с реактори ВВЕР-1200. До сега със сигурност знаем, че е излят реактора за блок №1, но още не е сглобен напълно и не е изпратен към строителната площадка. А банковите кредити вече потекоха. Това ще оскъпи допълнително проекта, ако приемем, че той въобще някога ще бъде завършен и ще влезе в експлоатация.

Остава вариант да ни доставят още стотици тонове старо желязо за милиарди, което да изсипят на брега на Дунава, а с парите после да довършат комшийската АЕЦ?

В кратките видео клипове по-долу можете да видите мнението на руските държавници за АЕЦ „Белене“. Слушайте ги и си мислете за вашите си пари!

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)