Румен Гайтански-Вълка се е върнал в почистването на София

в България
Loading...

Общинската компания “Чистота-Искър” е превъзлагала почистването на три столични квартала чрез договори за наем на техника на фирмата “Грийн Партнърс” АД на Румен Гайтански-Вълка.

Фирма на Румен Гайтански-Вълка – “Грийн Партнърс” АД, е предоставяла техника на общинското дружество “Чистота-Искър” за почистването на три столични квартала, стана ясно през седмицата. Във финансовия отчет на “Чистота” е посочено, че за сметосъбиране и сметоизвозване в кварталите “Красна поляна”, “Красно село” и “Люлин” фирмата е получила малко над 11 млн. лв. през 2018 г. Същевременно разходите “за външни услуги” са били 12 млн. лв. На запитване на общинския съветник от БСП Милка Христова кои са най-големите “доставчици” на общинското предприятие от ръководството са отговорили, че това е “Грийн Партнърс”.

“За да заобиколят Закона за обществените поръчки, превъзлагането на дейностите по почистване е ставало с договори за наем на техника”, коментира пред “Капитал” Милка Хирстова. Тя настоя за пълна финансова ревизия на общинското дружество, чийто финансов отчет според нея е нагласен, за да излезе на печалба от 18 хил. лв. “Реалността най-вероятно е, че са на много голяма загуба”, посочи тя. Председателят на икономическата комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев коментира единствено, че вече е назначена проверка по случая.  Капитал

Loading...

Последни от България

Отиди Горе