Росатом: Долу Путин! (ВИДЕО)

в ПО СВЕТА

Вече трета седмица висшето ръководство на държавната ядрена корпорация Росатом отказва да изпълни ключов Указ на президента на Руската Федерация Владимир Путин, като по този начин дава да се разбере, че се извършва пълзящ преврат.

Указът за борба с корупцията по високите етажи на властта предвижда всяка година висшите държавни служители и членовете на семействата им да публикуват данните за доходите и имотното си състояние за предходната година, до средата на април на настоящата.

Вижте краткото видео по-долу, излъчено по централната новинарска емисия ВРЕМЯ, на държавния Първи Канал на Русия, на 12-ти април 2019-та г. От него ще се запознаете с имотното състояние на Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев.

Снимката от сайта на Росатом е направена така, че в горния ляв ъгъл да се вижда оригиналния адрес на страничката, където последните данни са за 2017-та г. Трета седмица вече данните за 2018-та г. упорито не се качват за публичен достъп.

Така държавната корпорация се противопоставя на Указ, който се изпълнява от самия президент Путин. Представете си, какви тогава ги върши (из)родната ядрена мафия.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)