Рекордно забогатяване в най-корумпираната страна от ЕС (ВИДЕА)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Затегнете коланите! Ще станете свидетели на може би световен рекорд по най-свирепо забогатяване, за сметка на целия български народ, от истински пример с членовете на Съвета на директорите (3 бройки) на АЕЦ „Козлодуй“, за последните ДВЕ години.

На снимката виждате две таблици от междинните отчети за дейността на АЕЦ „Козлодуй“, за първото полугодие на 2018-та г. (долу в дясно) и, за първото полугодие на 2019-та г. (горе в ляво). Освен това в червените рамки съм сравнил две двойки числа. И в двата случая скокът е над 130%, в рамките на само ДВЕ ГОДИНИ!!!

Ако някой знае и може да го докаже друг пример за по-висок скок на официалните, светлите доходи, на държавни служители, било то в Европа или пък в целия свят нека пише. Ще ги публикувам.

Оправданието, НЕ ГЛАСНО, за това мракобесие е друго мракобесие – престъпната спекулация от страна на АЕЦ-а на енергийната борса, които вдигат цената на електроенергията там до едни от най-високите нива в Европа. Политико-медийно-енерГЕПИйната мафия си върши работата по прикриване на следите на това престъпление.

Като следствие на това централата прави абсолютен рекорд по печалба в цялата си 45 годишна история.

В резултат на това ние плащаме по-висока цена на електроенергията за битовите потребители от 1-ви юли, а бизнеса вече цяла година се скъсва да плаща един от най-скъпия ток в Европа, а пак ние плащаме по-скъпите стоки и услуги от същия този бизнес. Демек – обедняваме!

Три изключително тъпи парчета до толкова мразят милиони българи, за да им организират и провеждат този геноцид. През седмицата дочух, че медицинските сестри не са получили обещани увеличения на заплатите си. Да се чуди човек, защо са им на сестрите пари?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)